[9N3] wyłącza sie esp/abs rzuca silnikiem

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marbiw
Newbie
Newbie

[9N3] wyłącza sie esp/abs rzuca silnikiem

Post autor: marbiw »

witam mam problem z moim polo 9n3 1.4 benzyna 2006r gdy np rano odpalam samochód to musze dłużej przytrzymac kluczyk w stacyjce aby odpalic to pierwszy objaw drugi objaw to w tym samym czasie zapalaja sie kontrolki na desce rozdzielczej pierwsza to taki samochód ze sladami czyli wyłącza sie ESP i zapala druga kontrolka engine czyli taki mały silniczek. I teraz gdy jade to moje maksymalne obroty są do 3000 tysiecy na kazdym biegu i jest to meczące np przy wyprzedzaniu. bo maksymalna predkosc to 110 km/h czasami jak mu cos przypasuje to w czasie jazdy rzuci silnikiem i takjakby wszystko sie wyłączyło i właczyło spowrotem widac to dokładnie na desce rozdzielczej bo na sekunde pojawi sie kontrolka akumulatora i zaraz zgasnie tak jakby poprostu wyłaczyłby ktoś stacyjke i właczył spowrotem... i chodzi np przez 10 minut dobrze czyli maksymalne obroty i brak kontrolek na desce po 10 minutach znowu rzuci i jest to samo... dodam ze podłaczałem go pod komputer i zadnych wiekszych usterek brak tylko kazali mi wymienic czujnik połozenia wału rozrządu i niby mialo byc ok a nie jest i wywaliłem 200zł w smietnik... jezeli ktos miał podobny problem prosze o pomoc
m
marbiw
Newbie
Newbie

Post autor: marbiw »

dzis mi powiedzieli ze to czujnik wału korbowego..... samnie wiem co jest grane
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”