1,3 GT upierdliwy przekaznik

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

a
adamer
Newbie
Newbie

1,3 GT upierdliwy przekaznik

Post autor: adamer »

Witam. Pszeszukalem forum i nie znalazlem nic w temacie. W dziadkowej Polowce juz trzeci raz przepala sie ten sam przekaznik. Nie jestem do koncza pewien ale odpowiada on chyba za sygnal z cewki na swiece? Jak sie przepali to autko nie chce palic, lub zapla by po chwili znowu zdechnac. Po wymianie przekaznika, wszystko wraca do normy. Oznaczenie przekaznika to 321 919 505A AH9. Nowy przekaznik to koszty 96-145 zl wiec niemalo. Jakies pomysly co moze byc przyczyna przepalania sie tego przekaznika? Ktos ma/mial podobny problem? Bede wdzieczny za wszelkie podpowiedzi
r
r-tea
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: r-tea »

Może chodzi Ci o przekaźnik pompy paliwa. Jak odpala i zaraz gaśnie to może to ten. Powinien pstrykać jak przekręcasz stacyjkę w pozycje i pompa powinna się załączyć na chwilę. Jeśli to ten przekaźnik się pali to może gdzieś się zwarcie robi.
POLO 86C/2F
1.3 3F w nadwoziu Stelilheck (po swapie)
S
Sundecade
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Sundecade »

ja tez mam pytanie odnośnie przekaznika. otóz po wyłączeniu stacyjki przekaznik dalej podaje paliwo. I teraz pytanie.. Gdzie on sie znajduje i jakie jest oznaczenie. polo 86c2f rocznik 94 wtrysk wielopunktowy
C
Changeman
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Changeman »

2 przekazniki masz pod plastikowa oslona kolo sterownika i 4 sa pod deska zaraz nad poleczka pod kierownica.Ktorys z tych przekaznikow sie skleja i nie wylacza sie pompa. Jak dalej bedziesz mial cos takiego to wypinaj przekaznik i sluchaj po wyciagnieciu ktorego przekaznika wylacza sie pompy jak cos to mam w garazu przekazniki, musisz napisac tylko ktory to jest i podac jego numer najlepiej. Pozdro
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”