Brak mocy w Polo 1.7 SDI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
markuscom
Newbie
Newbie

Brak mocy w Polo 1.7 SDI

Post autor: markuscom »

Witam mam takie pytanie jadąc autem na pierwszym biegu jest dobrze włanczam drugi bieg jest jeszcze dobrze daje trójke gaz prawie do dechy a on słabnie i spada z obrotów,podniosłem maske i w wężyku od filtra paliwa leci bardzo duża ilość pęcherzów jak dodam gazu to paliwo jest takie zburzone w tym węrzyku no i widać nawet takie przerwy jak leci paliwo.Nie wiem czy coś przytkało czy jakaś jest inna przyczyna.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

w filtrze paliwa masz taka zapinke pewnie zardzewiala i nie trzyma i pobiera powietrze. Szukaj nieszczelności w ukladzie zasilania,
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

bywaly przypadki ze smok w baku sie zasyfial strasznie i blokowalo doplyw paliwa. W zsadzie masz do sprawdzenia caly uklad paliwowy i najlepiej wymien jeszcze filtr paliwa.
m
markuscom
Newbie
Newbie

Filtr paliwa wymieniłem i dalej to samo,mam takie pytanie czy na tym zaworku na filtrze paliwa ma być tam uszczelka bo ja tam nic nie mam.Chodzi mi oten zaworek na powrocie co przychodzi do niego ta zawleczka.
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

powinien byc oring bodajże razem z filtrem jest odrazu
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

dwa oringi maja tam byc. To jest trójnik w ktorym jest blaszka bimetalowa i pod wplywem zmian temperatury sie odksztalca co powoduje iz paliwo powrotne moze krazyc miedzy pompa z filtrem lub ewentualnie wracac do baku. Cos to niby ma dawac w zime jak jeszcze silnik nie jest rozgrzany to paliwo jest niby nagrzane szybko od pompy paliwowej a z nią i sam filtr paliwa czyli niby ma sie parafina w nim nie wytrącać.
m
markuscom
Newbie
Newbie

Kupiłem nowy trójnik założyłem na filtr i od razu wszystko wróciło do normy.Dzięki panowie za podpowiedż.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”