Witajcie,
Wymieniając pompke centralnego zamka trzeba ją jakoś zainstalować przez vaga ? Zakładam już drugą i nie chodzi dalej, nawet nic nie zabuczy. Co może byc padnięte jeszcze ? Może jest jeszcze jakaś typowa awarja, albo coś sie może rozpina ? :niewiem:
pzdr.
oba zamki nie działają? pompki masz identyczne [ piny ; ilość ,położenie ]? jeśli nie bezpiecznik , zabierak łącznika [ tzw wiosełko zamka] tylko mało prawdopodobne aby padły dwa razem, pompka zaśniedziałe styki nie tylko na zewnątrz. wewnątrz też
Wczoraj zbadałem czy mam napięcie na kostce i okazuje się że mam. Podjechałem do znajomego elektronika i podłączył pompke na krótko, nawet nie pierdła. Czyli kolejna pompka uszkodzona... Zamówię kolejną i dam znać co i jak.
Dzieki za podpowiedzi.
pompki dedykowane do 6n2 są bezpodstawnie drogie i używane w dobrym stanie stoją od 150 zł. Sprawdź czy nie masz przecieku za prawą lampą bo woda+pompka= $$ w błoto. Ja mam już drugą i dopiero bo wysuszeniu auta i uszczelnieniu bagażnika central chodzi bezawaryjnie.
[quote=""Bavar""]pompki dedykowane do 6n2 są bezpodstawnie drogie i używane w dobrym stanie stoją od 150 zł. Sprawdź czy nie masz przecieku za prawą lampą bo woda+pompka= $$ w błoto. Ja mam już drugą i dopiero bo wysuszeniu auta i uszczelnieniu bagażnika central chodzi bezawaryjnie.[/quote]
podobna?http://moto.allegro.pl/pompka-centralne ... 45555.html a jak padła to jej już nic nie zaszkodzi ,zerkną bym środka a może 150 zyli zastanie w kieszeni
[quote=""bialy0666""][quote=""Bavar""]pompki dedykowane do 6n2 są bezpodstawnie drogie i używane w dobrym stanie stoją od 150 zł. Sprawdź czy nie masz przecieku za prawą lampą bo woda+pompka= $$ w błoto. Ja mam już drugą i dopiero bo wysuszeniu auta i uszczelnieniu bagażnika central chodzi bezawaryjnie.[/quote]
podobna?http://moto.allegro.pl/pompka-centralne ... 45555.html a jak padła to jej już nic nie zaszkodzi ,zerkną bym środka a może 150 zyli zastanie w kieszeni[/quote]
Całkiem inna. Do moej patrzyłem i nic z niej nie bedzie. Pojutrze ma byc następna pompka to dam znać co i jak. Lampe mam JUŻ szczelną.
Nastepna pompka i zero działania... Nic..
Może ktoś ma jakiś schemat kostki którą sie wpina w pompke, gdzie powinien być prąd a gdzie nie... Może ktos ma jakiś dobry sposób podpięcia pompki z osobnego zasilania żeby sprawdzić czy chociaż zaburczy ? (8 pinów i literka A na końcu numeru).
Pozwole sobie troche odswiezyc. Kupilem gdzies z rok temu 6n2 w zestawieniu 1.4 TDI i od poczatku moj zamek centralny nie dzialal. Byly wlasciciel powiedzial ze to zepsuta jest wlasnie pompka no i mial racje. Posprawdzalem napiecie na kablach, rozebralem pompke - posprawdzalem na plytce (bylo) no i w samym mechanizmie ktory pompuje (nie bylo). Wiec diagnoza w 100% trafna.
Pare dni temu udalo mi sie dorwac czlowieka ktory wysprzedaje swoja "angielska" Polowke i kupilem od niego pompke. Podlaczylem i faktycznie wszystko bangla bez najmniejszych zarzutow. Nie ma opoznienia przy otwieraniu jak i zamykaniu. Ale nie wiem czy to normalne co zauwazylem, bo nie wiem jak ta pompka powinna chodzic.
A mianowicie gdy otwieram drzwi i wsiade do auta to pompka pompuje jeszcze okolo 10 sek. Gdy zamykam drzwi, to po zamknieciu jeszcze z 3-4 sek. Czy to normalne?? Moze wyrownuje cisnienie w ukladzie, ale po co skoro juz otworzyla drzwi?? Czy spotkal sie ktos z takim tematem??
Od razu dodam ze nie wiem czy numery seryjne sie zgadzaja mojej stare i tej nowej, gdyz przy przeprowadzce stara mi wcielo. Ale dla badaczy tematu powiem ze jest to prawie niemozliwe aby byla to inna pompka, bo przez miniony rok sprawdzalem chyba z 10 innych pompek i albo zamek nie dziala wogole albo w ukladzie bylo za malo cisnienia i chociaz "tamte" pompki chodzily, to drzwi nie zamykaly/otwieraly.
O kurcze to powazny temat widze :/ a czy posiada moze ktos MANUALa jak rozlokowane sa te przewody i zlaczki, zeby sie do nich madrze dobrac, a nie rozkrecac pol auta??
Podepnę się do tematu mam problem z oryginalnym centralnym (pilot w kluczyku) w polo 6N2. Auto zamyka się z pilota, ale już nie otwiera. Natomiast jak otwieram z drzwi (obojętne czy kierowcy czy pasażera) to całe się otwiera. Czy posiada ktoś jakąś diagnozę?
Witam mam taki problem mam dwa oryginalne kluczyki od polo 2001r 6n2 1.4 tdi 3 drzwi i oba kluczyki maja w sobie central otwierany dwa guziki otworz/zamknij, problem taki ze jednym kluczykiem moge otworzyc central guzikiem otworz ale zamknac juz nie moge zadnym pilotem.. awaryjne czasami mrugaja kontrolka przy drzwiach mruga podczas otwierania/zamykania drzwi ale nie reaguje na zamkniecie. rzadko ale kilka razy udalo mi sie zamknac central od strony kierowcy kluczykiem przekrecajac, od strony pasazera zamkne central kluczykiem przekrecajac bez problemu co moze byc dziwna przyczyna? pompka nie dostaje sygnalu? zmienialem baterie w kluczykach moze zakodowac je jakos? dzieki za odpowiedz i wyrozumialosc i przepraszam za zawracanie glowy