Kolumna kierownicza..

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

j
jarzabek
Początkujący
Początkujący

Kolumna kierownicza..

Post autor: jarzabek »

Witam mam pytanie odnośnie kolumny kierowniczej. Podczas jazdy po dziurach czuć stuki i tak jakby lu w układzie kierowniczym, patrzyłem tam na tą kolumnę i gdy ruszałem drążkami to luz było czuć. Nie wiem czy może tulejki w kolumnie są do wymiany? czy jak to tam jest zbudowane? proszę o porady ;)
w
woyciech555
Newbie
Newbie

Post autor: woyciech555 »

tam jest taka okragla plastikowa tulejka w przekladni kierowniczej.musisz ja zozebrac i obudowe i ten trzpien co w niej chodzi dac do tokaza i on ci taka nowa dorobi mnie to kosztowalo 30 zl :)
j
jarzabek
Początkujący
Początkujący

I jak teraz fajnie już bez żadnych luzów, trzasków? no muszę się kiedy wziąć za to jak znajdę czas :grin:
j
jarzabek
Początkujący
Początkujący

Tylko właśnie ciekawe jest to ze jak poruszam kierownica na boki to reaguje od razu na skręt tylko właśnie na tym ''bolcu'' co wychodzi z kolumny był luz :closedeyes:
d
dany G40
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: dany G40 »

woyciech555opisz trochę jak rozebrałeś magiel ja stanąłem ,nie mogę wyjąć tej zębatej listwy co w obudowie siedzi a nie chciałbym jej uszkodzić
w
woyciech555
Newbie
Newbie

Post autor: woyciech555 »

wiec jak juz wyciagniesz kolumne kierownicza to odkrecasz 2 sruby na 10 klucz chyba one sa albo na 13.sciagasz gumy z 2 stron i pod jedna guma masz nakretke na 36klucz chyba albo i wiecej nawet no i ten pret powinien wyjsc bez problemu a pozniej biezesz przecinak i mlotek i wywalasz ta plastikowa tulejke ktora jest po tej stronie gdzie sie przykreca drazki.latwe do zrobienia porozkrecaj ja ze wszystkich stron jak cos to pisz.chyba ze chcesz to moge ci sprzedac uzywana dobra listwe bo mam tego troche.:)
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”