Grubość dystansów???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Grubość dystansów???

Post autor: Alwaro89 »

Witam!!! Mam Polo 6N 1.6 8V. Kupiłem felgi 14" ET35, na nie mam założone gumy 185/55/14". Mam glebę... Z tym ET alusków trochę to brzydko wygląda, koła są schowane, wiec chcę kupić dystanse... Jakie mogę założyć maksymalnej grubości??? Myślałem nad 25mm na przód i tył żeby koła były równo z blachą i bieżnik nie wystawał poza nadkola bo niebiescy za to zbierają dowody, ale nie wiem czy nie będzie obcierać o nadkola i górne krawędzie błotników. Proszę o konkretne rady... Najlepiej od kogoś kto ma 14" z tym ET i zakładał dystanse... Z góry dzięks!!! :)
Umc!!! Umc!!! Bo bez tuningu to nie ma jeżdżenia... haha :)
Awatar użytkownika
rolek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rolek »

Jak kupisz po 25mm to bedize tak samo wygladalo, tzn tyl bedzie bardziej schowany niz przod. Pokaz foto to sie chociaz na oko stwierdzi
Obrazek
Awatar użytkownika
Alwaro89
Początkujący
Początkujący

Post autor: Alwaro89 »

Zdjęcia mojej Polówki:
viewtopic.php?f=29&t=3277&p=25337#p25337
Mierzyłem suwmiarką i jeśli dam 25mm to bieżnik będzie równo z karoserią, ale mam zapytanie :P czy wtedy nie będzie tarło??? Gdy będzie pracować zawieszenie i przy skręcaniu przednich kół??? Jak wiemy rant nadkola jest zagięty do środka i gdy koło pójdzie na nierówności za wysoko to może trzeć. Mam sportowe zawieszenie gwintowane firmy FK ale nie wiem czy nie jest zbyt "miękkie" i gdy dam tak szeroko koła może trzeć... :/ Myślałem nad tym żeby sklepać ranty nadkola aby były bardziej zagięte... Nie znam się i pytam o radę kolegów którzy sie znają, lub mają tak szeroko kółeczka w stylu german tuning. Musze coś zrobić, bo jak widzicie trochę brzydko wygląda gdy koła są tak bardzo "utopione"...
Umc!!! Umc!!! Bo bez tuningu to nie ma jeżdżenia... haha :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”