Panowie denerwuje mnie sprawa z drżeniem szyb
Polo mam w 3D, jak jade i mam otwarte szyby to robia wkurzający hałas a najgorsze co mnie boli to jak szyba jest otwarta a ja zamykam drzwi. Wtedy to mnie az w srodku boli ;/
Wie ktos jak usztywnic te szyby?
Brat ma ibize w 3D a inny kumpel takie same polo w 3D i u nich szyby sie nie ruszy na boki takie sa sztywne a u mnie latają na boki ;/
Z tym ze ja mam szyby el. a oni manual.
Jak ktos wie jak to naprawic to prosze bardzo o pomoc.
Polo 6N by qK. Szuraj wahaczem, a nie dokladką jak byle pi**a!!!
[quote="KrZyChUelk"]Ja mam manualne szyby i denerwuje mnie gdy otwieram szybę do połowy i chcę zamknąć drzwi... Wygląda to ja by zaraz szyba miała wylecieć [/quote]
Dokładnie tak samo mam ;/
Najwidoczniej trzeba zmienic te plastiki, tylko nie wiem jak one są zamocowane do linki ;/
Ale moj znajomy ma polo, a brat ibize i u nich ręką nie mozna ruszyć szyby takie sztywne, a ja nie wiem co mam zrobic ;/
I mam elektryczne a oni manualne
Tak się zastanawiam czy wy czasem czytacie co jest napisane już wcześniej, czy tylko ostatni post?
Problem z szybami jest taki że element który trzma szybę jest metalowy (ten ścisk taki) i wciskany na pastikowy ślizg. siłą rzeczy musi się wyrobić, połamią się zatrzaski. Wtedy mocowania zaczynają być luźne, przez co lata szyba. Ważnym elementem są też uszczelki zgarniające szyby i prowadnica szyby. Aż tak dużo roboty nie ma żeby zdjąć boczek, wyjąć szybę i wymontować podnośnik szyby żeby obadać jak to wygląda. Nikt za was tego nie zrobi.
Jest nawet manual do tego, ale trzeba mieć chęć go znaleźć.
[quote="marcc_Jr"]czaja
kurcze gdzie ten manual juz troche go szukam odkad przeczytalem tego posta[/quote]
brak słów. mnie zajęło to 30 sekund. viewtopic.php?f=25&t=1932
dzisiaj sobie wydrukowalem manuala dorobilem w robocie slizgi z blaszek rozbieram drzwi a tu zonk wszystko mam ok ,nic niejest polamane w slizgach itd ale po dluzszym ogladaniu okazalo sie ze sruba od szyny jest chyba ulamana wyglądalo to tak
po przeszuakniu drzwi w srodku znalazlem srube ale wyglada jakby byla zlamana i nigdzie niebylo 2giej polowki ,jak ona wygląda jak jest dobra ? no i gdzie cos takiego kupic ,bylem w 2 motoryzacyjnych powiedzieli ze niewidzieli nigdy czegos takiego ani niewiedza gdzie to zakupic