[9n] Pytanko w sprawie palacej sie kontrolki od airbag

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
w_szafie_spi
Newbie
Newbie

[9n] Pytanko w sprawie palacej sie kontrolki od airbag

Post autor: w_szafie_spi »

Witam
mam problem z palaca sie kontrolka airbag.
Na poczatek opisze jak doszlo do "aktywacji" kontrolki
Podczas pracy silnika, zostal wyjety bezpiecznik od podswietlania zegarow czego konsekwencja bylo:
- nie poswietlany zegary
- kilometry "staly w miejscu"
- nie palace sie kontrolki
Po wlozeniu bezpiecznika na miejsce wszystko wrocilo no normy oprucz jednego....
wyskoczyl mi blad airbag.
Moje pytanko brzmi jak usunac ten blad?
- interfejsem diagnostycznym np. http://moto.allegro.pl/kabel-diagnostyc ... 53994.html
- czy moze sa inne sposoby, ktore nie pochlonal duzych kosztow.
Rozchodzi sie o vw Polo z 2002 sdi (okularnik)
Dzikuje za szybko i 100% porade
Awatar użytkownika
Marianoo
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Marianoo »

Tak tym przewodem skasujesz bład. Generalnie tylko poprzez zlacze, nie sluchaj ze odepniesz aku i zniknie..
Ale uwazaj, bo nie wiem jaki masz sterownik poduszek, a były dwa wadliwe numery sterownikow ktore ten kabel blokowal na amen i trup. Jak wejdziesz na tym kablu w air-bag to wyskoczy komunikat/ostrzezenie ze taki i taki nr stetrownika jest wadliwy i jesli masz taki w aucie to sie nie lacz...
[size=12px][/size]
Awatar użytkownika
Witek6935
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Witek6935 »

[quote="Marianoo"]Tak tym przewodem skasujesz bład. Generalnie tylko poprzez zlacze, nie sluchaj ze odepniesz aku i zniknie..
Ale uwazaj, bo nie wiem jaki masz sterownik poduszek, a były dwa wadliwe numery sterownikow ktore ten kabel blokowal na amen i trup. Jak wejdziesz na tym kablu w air-bag to wyskoczy komunikat/ostrzezenie ze taki i taki nr stetrownika jest wadliwy i jesli masz taki w aucie to sie nie lacz...[/quote]

Właśnie ja mam taki sterownik :/ Chciałem się połączyć ze sterownikiem i właśnie wyskoczył mi taki komunikat. Oczywiście zrezygnowałem z łączenia się. Na całe szczęście póki co nie mam żadnym kłopotów z AIR-BAGami... i mam nadzieję, że nie będę miał, bo będzie kaplica...
Awatar użytkownika
christopherek

Post autor: christopherek »

podjedz do kogos kto ma hex-can ori i blad skasujesz a taki komunikat nie wyskoczy
UBEZPIECZENIA PZU AC OC NNW Pakiety 24h na dobę,kalkulacja składki od ręki,w Warszawie dojazd do klienta TANIO!! kontakt 506 906 706
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”