zbliża się sezon urlopowy i jako gadżeciaż wpadłem na termometr samochodowy: http://moto.allegro.pl/item627881717_te ... _blue.html . Co o tym sądzicie? Czy warto? Czy ktoś bawił się w grzebanie w instalacji z tym i czy dużo z tym roboty?
Pozdrawiam
"Pragnienie, motywacja i stawianie sobie celów..."
Jesli Ci sie chce to nie ma problemu, zasilanie najlepiej puscic po stacyjce, no i znalezc trzeba jakies madre miejsce na niego. Reasumujac nie ma z tym duzo roboty.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
do czego konkretnie go najlepiej podpiąć? Bo generalnie specem w tej dziedzinie nie jestem. Wiem, że czujnik na zewnątrz najlepiej umieścić w zderzaku.
Za wszelkie podpowiedzi serdecznie dziękuje:)
"Pragnienie, motywacja i stawianie sobie celów..."
[quote=""rondelek2000""]czujnik na zewnątrz najlepiej umieścić w zderzaku[/quote]
a nie lepiej w lusteku? sprawdźw instrukcji, czy zmiana długości (inny opór) kabelka od czujnika do termometra nie spowoduje zmian w odczycie?
Na starym forum był kiedyś taki temat w manualach i chyba nawet o takim samym termometrze i na pewno też w 6n2 i było to całkiem sprytnie umieszczone między zaślepkami w konsoli środkowej, niestety nie pamiętam kto był autorem tego manuala.
Ja bym termometr dał do tego schowka pod pokrętłami od nawiewów (o ile masz tam miejsce) zasilanie bym wziął po stacyjce jak kolega mówi np od zasilania radia jeżeli masz zrobione na stałem zasilanie. A czujnik może faktycznie by było dobrze go dać do lusterka bo raczej ori kabel nie wystarczy CI do zderzaka :-D