Wysokie oborty w Polo 1.4, brak mocy, nie chce odpalać.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

q
qoqos
Newbie
Newbie

Wysokie oborty w Polo 1.4, brak mocy, nie chce odpalać.

Post autor: qoqos »

Witam! Od 3 miesięcy jestem posiadaczem VW Polo 1.4 75 KM z 99r. Auto spisywało się znakomicie. Mamy go od początku w rodzinie(był kupiony w salonie) i nigdy nic się nie działo, zawsze regularne wymiany i poprostu dbałość o samochód. Nigdy nie był uderzony. Od jakiegoś miesiąca auto po złapaniu temperatury niezależnie od niczego(czasem nic się nie dzieje, a czasem katastrfoa) wskakuje na obroty 2000 czasem 3000 i po chwili jak stoi zapalone schodzi z nich do 1200 1100 czasem delikatnie ponad 1000. Pali wtedy niesamowicie olej bo momentalnie za samochodem tworzy się dość klarowna czarna chmura(nie do przesady ale jest to widoczne wyraźnie). Kolejnym faktem jest, że zawsze gdy złapie obroty i go zgaszę to nie odpala przez czasem 5minut a czasem pół godziny. Jeszcze dziwnym zachowaniem jest fakt, że gdy dam mu zejść z tych obrotów (co czasem jest postojem 10 minutowym z zapalonym silnikiem aż osiągnie te ponad 900) to odpala od strzała. Ale gdy go zgasze przy wyższych niż standart to nie ma szans na odpalenie, kręci i tyle. Czasem gdy go zgasiłem na "obrotach" to jak zwykle nie chciał odpalić z rozrusznika a na popych odpalił 4/5 razy. Naparawdę nie wiem co może być powodem :angry: . Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”