[86c2F] Pranie gąbki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

S
Speede_ZGL
Swój
Swój

[86c2F] Pranie gąbki

Post autor: Speede_ZGL »

Witam

Mam trochę głupie pytanie. Czym najlepiej wyprać gąbkę z tylnej kanapy i oparcia? Z kanapy śmierdzi mi wilgocią bo po poprzednim właścicielu dostawała się woda pod nią. Zwykły płyn czy proszek do prania, nasączyć, namoczyć, wydusić i wysuszyć? Czy może inne niekonwencjonalne metody?
Obrazek
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Post autor: Amalena »

Dobry plan, gąbkę wydeptaj (śmiesznie to brzmi, ale się dobrze wypłucze) w wannie z płynem, ale mało inwazyjnym co by się nie sparciała, a tapicerkę wypierz w pralce na niskich obrotach i niskiej temperaturze z małą ilością proszku żeby nie spłowiała, nie susz na słońcu!
Blaszak "SZOPKA GARAGE" :assasin:
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

Amalena dobrze mówisz jednak trzeba jednak gąbkę umieścić w ciepłym ale przewietrznym miejscu gdyż gąbka jak będzie długo schła to zatrznie parcieć i będzie się sypać
najlepiej gąbkę nie lać wodą tylko powoli nawilżać.. najlepiej rozrobić wodę z płynem w atomizerza takim jak do szyb i powwoli zmoczyć
A
Amalena
Początkujący
Początkujący

Post autor: Amalena »

Ok vwkas18, ale czy gąbka w siedzeniach 86C to nie jest jeszcze tą stara typu "do mycia się"? Bo jeśli jest to wydaje mi się że woda nic jej nie zrobi pod warunkiem, że już nie jest w stanie agonalnym skoro poprzedni właściciel ją kacił. Zresztą każdy uczy się na błędach, zobaczymy co wyniknie.
Blaszak "SZOPKA GARAGE" :assasin:
MONSTER WIATA

Obrazek
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

Amalena prałem gąbkę robiąc sobie kanapę z derby do coupe też miałem oparcie w agoni więc pogrom był straszny aby to zrobić
to gąbka po praniu ciepłą wodą jak namoczysz i wyschnie robi się twarda jak ciort
później nożem można ją kroić
S
Speede_ZGL
Swój
Swój

Post autor: Speede_ZGL »

ok więc jeszcze raz zbierzmy myśli
tapicerke wyprałem w wannie i jest wysuszona już

gąbkę właściwie z kanapy chciałbym tylko wyprać bo z pod spodu jest brudna i śmierdzi od niej troche wilgocią

więc jak to zrobić? spryskać ją wodą z płynem do płukania ubrań przykładowo? aby troche zapach wilgoci zniwelować, wysuszyć na słońcu raczej nie można?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”