Jak wymienić chłodnicę :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

h
hrubek18
Newbie
Newbie

Jak wymienić chłodnicę :(

Post autor: hrubek18 »

Witam wszystkich jestem tutaj nowy :)
Mam problem cieknie Mi chłodnica w polo 6n2 i trzeba ją wyciągnąć i mam takie pytanie jak to zrobić ściągnąłem zderzak i odkręciłem śrubki ale ze mam klimę to z przodu jest chłodnica od niej i w żaden sposób nie mogę wyciągnąć chłodnicy od wody :cry: Proszę o pomoc z Góry wielkie dzięki za pomoc :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

zdejmij pas przedni i od strony chlodnicy ja wyjmiesz.
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

[quote=""hrubek18""]Witam wszystkich jestem tutaj nowy :)
Mam problem cieknie Mi chłodnica w polo 6n2 i trzeba ją wyciągnąć i mam takie pytanie jak to zrobić ściągnąłem zderzak i odkręciłem śrubki ale ze mam klimę to z przodu jest chłodnica od niej i w żaden sposób nie mogę wyciągnąć chłodnicy od wody :cry: Proszę o pomoc z Góry wielkie dzięki za pomoc :)[/quote]

Chłodnicę spokojnie wyciągniesz. Odkręć 4 śruby z tyłu chłodnicy(po 2 z każdej strony). Chłodnica z klimy jest przykręcona lub przynitowana do chłodnicy wody. Odkręć śruby lub rozwierć nity. Przewody z klimy też są mocowane do pasa na obejmach czy coś w tym stylu :) Jak będzie to luźne to bez problemu odciągniesz chłodnicę z klimy i zrobi się na tyle miejsca że spokojnie chłodnicę wody wyciągniesz ;)

Na zielono zaznaczyłem gdzie odkręcić :)
Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Tylko nie rozszczelnij przewodów z klimy
h
hrubek18
Newbie
Newbie

Post autor: hrubek18 »

Dzięki :-) poradziłem sobie i wszystko ładnie śmiga :) orientujecie się ile może kosztować chłodnica wody wymiary to około 65cm długości bo z tego co się orientuje to były rożne
Awatar użytkownika
majkel0908
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: majkel0908 »

[quote=""hrubek18""]Dzięki :-) poradziłem sobie i wszystko ładnie śmiga :) orientujecie się ile może kosztować chłodnica wody wymiary to około 65cm długości bo z tego co się orientuje to były rożne[/quote]

Jak kupowałem do swojego polo to było coś kolo 280 PLN. I zamiennik był w tej samej cenie co Hella, aż dziwne. Ale na pewno da rade taniej kupić.
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ chłodzenia + klimatyzacja/ogrzewanie”