Sprężarka powinna znajdować się na samym dole w obiegu paska klinowego, tzn poniżej alternatora, i jest elementem znajdującym się najbliżej gleby w naszym 6n.
Witajcie, Jestem Maciek i jestem totalnym świeżakiem na Waszym forum. Jeśli więc mój post tu nie pasuje, to proszę admina, o przeniesienie.
Piszę w sprawie zamontowania sprężarki klimy w silniku SDI w Polo 6N HB.
Otóż mam Arosę SDI AKU (blok ten sam co AGD) i chcę dołożyć do niej klimę. Mam wszystko kupione (od wersji benzynowej), oprócz łapy mocującej agregat. Ostatnio oglądałem taką polówkę, żeby wiedzieć gdzie i jak wygląda ta łapa, jednak mam do Was wszystkich ogromną prośbę. Gdyby ktokolwiek wiedział lub widział gdzieś na szrocie rozbite Polo 6N lub 6N2 (do 2002 roku) tylko wersje 3 lub 5 drzwi z silnikiem SDI i klimą, to proszę o namiary, gdyż chcę kupić łapę - konkretnie samo mocowanie składa się z 3 elementów.
Można by samemu kombinować z dorabianiem, ale zawsze jest ryzyko, że gdzieś będzie jakaś niedokładność i będzie pasek cięło.
Jest jedno rozbite Lupo 1,7 z klimą w zachodniopomorskim, ale gość chce go sprzedać w całości i ponoć nie ma czasu nawet na wymontowanie samej łapy - tak przynajmniej twierdził przez telefon.