[ Lublin / Lubelskie okolice] skrzynia biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[ Lublin / Lubelskie okolice] skrzynia biegów

Post autor: wojtasllb »

witam, szukam jakiegoś warsztatu który zajmuje sie reperowaniem skrzyń biegów manualnych w samochodach osobowych. Chodzi o wymianę synchronizatora 2 biegu i ogólnego przeglądu skrzyni, co do warsztatu to fajnie gdyby warunki w nim były w miarę profi ;)
u mnie w miasteczku mechaników na każdym rogu mnóstwo ale temat skrzyni jest dla niech niewygodny zamiast zajrzeć do skrzyni proponują kupić używkę i wsadzić heh nie wiedzą że w każdej skrzynce z vw synchronizator prędzej czy później swoją funkcje przestanie pełnić prawidłowo :( na szczęście źle jest tylko na zimnym na razie, ale chce się tego efektu pozbyć całkowicie.

pozdrawiam i dzięki za każde info
Awatar użytkownika
ecd
Początkujący
Początkujący

Post autor: ecd »

Spróbuj w Świdniku (jeśli nie za daleko z Lubartowa), jest serwis Metropolitan Auto koło marketu Kaufland. Właściciel zna się na rzeczy, wiele lat pracował w ASO Volkswagen-Audi oraz później Seat. Ja zawsze u niego serwisuję i jestem zadowolony.
Telefon: 665 019 396 - Tomek
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

wojtasllb

a sprawdzales olej w skrzyni ? skoro tylko na zimnym zgrzyta
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

[quote="ecd"]Spróbuj w Świdniku (jeśli nie za daleko z Lubartowa), jest serwis Metropolitan Auto koło marketu Kaufland. Właściciel zna się na rzeczy, wiele lat pracował w ASO Volkswagen-Audi oraz później Seat. Ja zawsze u niego serwisuję i jestem zadowolony.
Telefon: 665 019 396 - Tomek
Pozdrawiam.[/quote]

dzięki za info :piwo: Świdnik jakies 40km ode mnie ale jak ten człowiek ogarnia skrzynie to może być warto.

[quote="Paffcio"]wojtasllb

a sprawdzales olej w skrzyni ? skoro tylko na zimnym zgrzyta[/quote]

tak olej zmienialem jak tylko go kupilem na mobila 75w90, poziom raczej sie nie zmienil bo nie mam nigdzie wycieku, nawet przy wybieraku jest wzglednie sucho ale jak bede zmienial bendiks w rozruszniku to obczaje poziom( mam prawie litre oleju w zapasie po wymianie), jak go tylko kupiłem to strasznie ciezko biegi chodzily i sprzegło i przy wymianie kompletnego sprzegla okazalo sie ze tuleja lozyska wyciskowego byla wytarta i po wymianie wszytko wrocilo do normy oprocz wlaśnie tego "cyknięcia" przy wrzucaniu 2 na zimnym, teraz jak jest cieplo i auto praktycznie po 3km jest nagrzane nie mam z tym problemu, na poczatku jazdy troche wolniej wkladam drugi bieg i jest dobrze,a z racji tego że nie mam zbytnio kasy i szykuje sie do wyjazdu to skrzynią zajme sie prawdopodobnie w zimie dopiero, ale wszelkie sugestie mile widziane :good:
R
RedLightning
Newbie
Newbie

Post autor: RedLightning »

Potrzebuje na szybko serwisu z Lublina. Musze wymienić sprzęgło bo zdechło :(
Kto poleca serwis, który zna się na tym, dobrze zrobi i wiele nie weźmie?
Mam polo 1,4 benzyna 95 rok
ODPOWIEDZ

Wróć do „Szukam usług”