Mam pare pytań:
2 dni po zmianie opon zauważylem że z tylnymi jest coś nie tak,jakby jedna z nich jest na odwrót:

Czy warto jechac i jeszcze raz je zmienic? Nie znam sie na oponach dlatego pytam

Druga sprawa ktora mnie nurtuje od dłuższego czasu to odgłos sprzęgła:
http://www.wrzucaj.com/856
Zalaczony silnik, od 20sek wciśniete sprzęglo i zmiana biegów a pod koniec(41sek) puszczone sprzęgło(nagrywane pod kołem kierowcy)
Olej w skrzyni biegow był zmieniany w zeszłym roku,jak kupiłem auto to lekko ciekło z ??czujnika wstecznego??
Słychac takie mielenie(przy wciśnietym sprzęgle ustaje),biegi 1,2 w zime wchodziły z lekkim oporem teraz dzieje się tak tylko czasem.Natomiast wsteczny delikatnie czuć że wszedł.
Po 15 minutowej jezdzie to mielenie zdecydowanie cichnie i żeby je usłyszeć trzeba sie mocno wsłuchać.
Mechanik twierdzi że dopóki nic poważnego się nie dzieje to moge tak jezdzić.
Auto ostatnie czasy dużo stoi, czasem i 7 dni może stad ten "problem"?
Ostatnia przypadłość drecząca moje polo:
Pare razy mi się zdarzyło że nie moge odpalić silnika za pierwszym razem,wystepuje to naprawde sporadycznie,pierwszy raz zdarzylo sie to w zimie przy -10C.Krecilem na rozruszniku moze z 3 sek az nagle slychać było taki dźwięk trrrrrrrrrrr(jakby cos przeskoczylo i nie potrafilo zazebic),po ponownej probie odpalilo bez problemu.Kilka dni temu znowu mi się to przytrafiło a pomiedzy tymi przypadkami odpala bez problemu.Co to moze być?
To jest moje pierwsze auto,pierwsze kupione jako uzywane a rodzice jezdza nowymi wiec nie mam kogo spytac o to co mnie nurtuje :?
Dzięki za poswięcony czas. :boredom: