Witam,
Mam taki problem-nie za każdym razem otwierają się drzwi pasażera.
Czy to na mrozie czy po 8h postoju auta w temp ok 10C.
Po otwarciu samochodu rygiel idzie do góry ale drzwi jakby nadal zamknięte, nie ma wyczuwalnego oporu przy pociąganiu za klamke czy tez próbie otwarcia od wewnątrz.Dzisiaj zauważyłem że drzwi po 8h stania "w ciepłym" otwierają sie dokładnie za drugim pociągnięciem klamki, zaraz po otwarciu zamka centralnego.Za pierwszym razem wygląda to tak jakby były zamarznięte, można szarpać ale nadal zamknięte. Po otwarciu działają za każdym razem, aż do momentu zamknięcia zamka centralnego.Na dworze zdarzało się że drzwi w ogóle się nie otwierały.
Macie jakiś pomysł jak to naprawić?
Jedyne wyjscie to wyjac mechanizm zamka, wyczyscic, (przeplukac np benzyna ekstrakcyjna, pedzelkiem) a nastepnie przesmarowac ale nie towotem, tylko np smarem do lancuchow motocyklowych, albo jakims do zastosowania przemyslowego w sprayu.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Potwierdzam w 100%. Dodam tylko, ze ktoregos dnia nie otworzysz ich wcale bo zawiesi sie takie ciegno. Ja rozbieralem zamek kierowcy przy takiej sytuacji. Problem najwiekszy jest w tym, ze musisz rwac tapicerke przy zamknietych drzwiach albo uderzac ciagle liczac, ze w koncu sie otworza.
Bedziesz mial chwile i dzialaj bo moze byc wiecej problemu
[quote=""wardaszkie86""]u mnie drzwi od str pasazera juz sie nie otwieraja... mam wersje 3d. co teraz zrobic? jest jakies wyjscie?[/quote]
Napisalem Ci juz instrukcje w drugim temacie.
Przepraszam, ze tak pozno bo pisales do mnie na meila ale odebralem go telefonem i wylecial mi z glowy.
Powodzenia ;-)
U mnie ten sam problem z drzwiami pasażera. Ale jest pewna zależność: gdy jadę autem to zazwyczaj rygluje drzwi i jeżeli nie odrygluję ich zanim pasażer pociągnie za klamkę wewnętrzną to nie otworzy ich od środka i musi przez opuszczoną szybę otwierać z zewnątrz - oczywiście za drugim pociągnięciem zewnętrznej dopiero się otworzą. Po następnym zamknięciu drzwi cały proces trwa od nowa. Natomiast gdy odrygluję zanim pasażer pociągnie za klamkę to się otwierają.