vw polo g40 problemy z kompresorem POMOCY!!!!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
woyciech555
Newbie
Newbie

vw polo g40 problemy z kompresorem POMOCY!!!!

Post autor: woyciech555 »

Witam.mam vw polo g40 i mam taki problem z kompresorem.a mianowicie robilem regeneracje kompresora (wymiana listew, czyszczeni,wymiana simeringow i to chyba byl blad eh,a posmarowalem go smarem aby sie uszczelnil i pompowal wieksze cisnienie no i zamozone male kolko 68mm) problem lezy w tym ze zrobilem na nim jakies 8 tys km i teraz pluje mi olejem w kanal dolotowy i to w duzych ilosciach litr oleju na jakies 200-300 km.zaczelo to sie dziac nie dawno przed tem bylo super.2 razy zdazylo sie tak ze wyplulo zimering na wirniku ale wlozylem go i zaklepalem delikatnie i bylo git az do dzisiaj silnik ma moc kompresor tez ma cisnienie ale pluje strasznie olejem.jaka moze byc przyczyna tego??? moze zastosowalem zle simeringi ale tego nie wiem eh.moze ktos wie i ma sprawdzone simeringi kture sie sprawuja dobrze w takim kompresorze.prosze cos doradzic bo jestem bezsilny jak narazie.bo tak ogolnie to jestem zadowolony z silnika.
Pozdrawiam
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

od kogo kupowałeś podzespoły?
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

woyciech555 masz foty zimerów
czy wałek miał rowek
ustwaiłeś na znakach
smarowałeś czym?
jezeli chciałbyś przyjechać do Wrocławia to mogę zajrzeć :grin:
w
woyciech555
Newbie
Newbie

Witam.
Juz nie pamietam od kogo kupowalem wiem tylko ze kupilem kompresor od kogos z gliwic i mialbyc po regeneracji ale dmuchal tylko 0,3 bara mialem okazje kupic innego za dobra kase i kupilem i zrobilem sam regeneracjelistwy i pasek + smar jakis w czarnym pudeleczku kupilem na allegro a simeringi w sklepie Gama ktore wyszly mnie po zniszkach 130zl.tak mysle teraz czy simering sie nie wywinol i dlatego olej leci.a moze ktos wie jakie sa dobre zimeringi o jakich oznaczeniach do takiego kompresora??
w
woyciech555
Newbie
Newbie

Witam wyciek oleju z kompresora juz zrobilem problemem byl simering ktorego wydmuchalo.
Wyczyscilem caly uklad benzynka i byl suchy bez kropli oleju a po paru dniach znow pojawil sie olej ale wiem na 100% ze to nie wina kompresora.
Czy kompresor moze zaciagac olej przez odme tam gdzie jest powrot powietrza z silnika??
Jak mozna temu zaradzic??
A i mam jeszcze jedno pytanie czy przez wstawienie rury wydechowej o srednicy 50 i wyciecie katalizatora (sonda i srodkowy tlumik oryginalny,koncowy przelotowy) silnik mogl stracic na mocy??
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

woyciech555 założyć separator oleju - zbiornik oleju
uj widzę że silnika nie znasz odma jest od przepustnicy do deklai póżniej kompresor
nasmarowałeś kompresor Kluberem Nosolem czy czymś kolwiek
przez pewien czas ten smar ci wydmuchiwać będzie
sorry ale tłumnik jakiś musi być bo sama rura przez całe auto nie wzmocni ale wręcz przeciwnie pogorszy parametry
wymień sobie przesłonę na przepustnicy jeżeli chcesz mieć lepszą reakcję na gaz
http://allegro.pl/przeslona-przepustinc ... 39402.html
przy wywaleniu kata wspawaj tulejkę (zaoszczędzisz na żywotności sondy) na 12 godzinę
http://allegro.pl/adaptrer-tulejka-afr- ... 80029.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”