Najprawdopodobniej mam rozszczelnioną miskę olejową, bo moje Polo regularnie gubi olej... Sprawdzałem już wiele możliwości i najprawdopodobniej to właśnie to. Silnik to 1.4 - 60 KM (tych trzech liter oznaczenia nie znam)
Mam następujące pytania, gdyż jestem niedoświadczonym "mechanikiem" i nie wiem czy sobie poradzę:
1. Co będzie mi potrzebne (jakie narzędzia i części)? Czy w moim silniku jest uszczelka miski olejowej czy sam silikon?
2. Jakiego silikonu użyć abym po tygodniu nie musiał powtarzać roboty (jakiej firmy? I czy kolor ma znaczenie)?
3. Czy dam radę samodzielnie pomalować miskę olejową i jakiej użyć farby - gdyż rdzewieje mi bardzo i nie wygląda to ładnie

4. Czy istnieje możliwość, że miska nie będzie się nadawała do użytku i trzeba szukać nowej/używki? Jak mogę przywrócić użyteczność miski? I czy jakiś zakład specjalistyczny mi pomoże?
5. Ile czasu zajmie mi wymiana? Czy dam radę ją wykonać we własnym garażu (nie mam kanału obecnie, ale narzędzia mam wszelkie)? I czy nie będę musiał połowy silnika rozebrać żeby tą miskę wymienić?
6. Na co muszę uważać aby nie zepsuć miski lub o wiele ważniejszych części?