Mam problem z pompa sprzęgła VW Polo 2010 rok 1,6 TDI.
Odłączyłem przewód dochodzący do pompy sprzęgła, a następnie go podłączyłem. Po tej operacji cieknie mi płyn z miejsca łączenia przewodu z pompa sprzęgła. Rozebrałem to jeszcze raz i zwróciłem uwagę, że na plastikowej części przewodu dochodzącego do pompy jest rowek tak jakby pod oring. Od Skody Fabi dopasowałem taki oring i zmontowałem wszystko jeszcze raz - dalej ten sam efekt cieknie. Rozebrałem to jeszcze raz i zacząłem dumać nad konstrukcją tego układu i w żaden sposób nie jestem w stanie zrozumieć jak to może być szczelne. Nawet jeśli oring będzie trzymał i nie będzie wycieku pomiędzy plastikową częścią przewodu a pompa sprzęgła to luz jaki jest wewnątrz w plastikowej części przewodu a rurka metalowa (brak jakiegokolwiek uszczelnienia ) zawsze będzie powodował wyciek płynu. Czy ktoś rozumie zasadę działania tego układu albo jest w stanie mi wyjaśnić co robię źle albo czego nie robię. Już nie mam pomysłów na to jak zrobić aby to mi działało. Z kim nie rozmawiam każdy mówi ze powinienem to wkliknąć i po sprawie. Musi działać, a niestety jest inaczej.
Bardzo proszę o pomoc, załączam zdjęcia.
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11