Re: Pompa paliwa - prawdopodobnie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
GU0071
Newbie
Newbie

Re: Pompa paliwa - prawdopodobnie

Post autor: GU0071 »

sciagnij przewod or doplywu paliwa wlacz zaplon i zobacz czy leci paliwo jak tak to pompka jest najprawdopodobniej dobra
ewentualnie moze byc za male cisniemnie jesli benzyna nie poleci to podlacz bezposzrednio pob pompke 12v wtedy sie dowiesz czyto pompa czy kable ewentualnie sprawdz czy nie przeskoczył rozrzad
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

Bezpiecznik od pompy paliwa masz obok skrzynki bezpieczników (taki płaski). I dolej paliwa.
Zasilanie od pompy (pierwszej, wewnątrz baku) idą w środku samochodu, a od pompy zewnętrznej przewód również idzie w środku auta i w bagażniku wychodzi na zewnątrz do pompy. Co do jazdy na rezerwie to nie polecam bo faktycznie możesz zajechać pompę szczególnie tą w baku która jest chłodzona paliwem.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
Awatar użytkownika
picksar
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: picksar »

No to zostaje Ci dolanie paliwa, a jak to nie pomoże to musisz sprawdzić pompy czy chodzą.
--- SPRZEDAM CZĘŚCI ---
http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=61&t=24999
Polo Fox 86c/2f steilheck, 1.0 AAU
r
ra-v
Newbie
Newbie

Post autor: ra-v »

[quote="Passlandis"]
- cofając 2 razy tyłem zahaczyłem o krawężnik całym tylnym zderzakiem, więc może jakieś kabelki
- jeśli pompa ma bezpiecznik w skrzynce bezpieczników to mogl sie przepalić?
[/quote]

Być może przetarty kabelek (nawet ze starości naderwany), z takim numerem już się spotkałem - totalnie losowo nie chciał zapalić albo gasł, prawie nie do wykrycia.

Czy jak przekręcisz stacyjkę to słychać ciągły cichy "jęk" od pompy, czy jest jakiś nieciągły? Z tyłu na siedzeniu albo w bagażniku u mnie ją słyszę.
l
leszek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: leszek »

Poluzuj przewód paliwowy zasilający (są zaznaczone strzałkami ) przy monowtrysku włącz zapłon paliwo ma trysnąć jak nie to któraś pompa kaput zresztą podstawowe pytanie słychać w ogóle pompki ?
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”