reczny

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

l
lortek
Newbie
Newbie

reczny

Post autor: lortek »

na wstepie witam wszystkich :)

wiec wzialem sie za hamulce w swoim wozie, pewien mechanik wymienil mi tarcze i klocki z przodu i czyscil mi bebny... mialo byc wszystko ciacia i reczny mial dzialac i wogole... ale jednak nie dzialal i koles twioerdzil ze to wina linki i ze mi ja wymieni ale pozniej bo inne roboty... no i wtedy mojego kolegi kolega mial kolege ktory mnie z nim zapoznal, drugim mechanikiem, ktory mial akurat chwile zeby zajrzec do moich hamulcow... drugi twierdzi ze linka chodzi, ze szczeki do wymiany... no to dobra.. otwieramy bebny i sie okazuje ze nikt nic tam nie czyscil :D wymienilismy szczeki i te sprezynki i jeden cylinderek i reczny dalej nie dziala, a hamulce dzialaja moim zdaniem jak przed cala wymiana wczesniej :/... ten drugi twierdzi ze mam uklad lekko zapowietrzony i nie moze do konca odpowietrzyc tylny prawy lewy przod bo z przodu jes urwany odpowietrznik... moje pytanie brzmi... czy to ze uklad jest zapowietrzony ma wplyw na dzialanie recznego? reczny powinien dzialac zawsze nawet jak nozny nie dziala nie? koles twierdzi ze vw tak maja ze w innych markach reczny i nozny sa od sienie niezalezne a vw ze zalezne...
co o tym sadzicie?
pozdro
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Witam. Napisz jaki masz model polo. W polo 6n hamulec ręczny nie ma nic wspólnego z nożnym wg mnie. Ja miałem zapieczone linki i wymeiniałem. Koszt bodajże 70 zł za dwie, z wymianą zeszło mi z 2 h. Ręczny Ci w ogóle nie działa ? jak wysoko łapie ? może wystarczy podkręcić linki ( zdejmujesz ten plastik od ręcznego przy podłodze, tam masz regulacje na 2 śrubki bodajże 10 siątki). Podciągnij ręczny i może cos pomoże :) pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

86c i 2f tez reczny dziala osobno i nozny osobno, chyba tylko przy hydraulicznym recznym sa zalezne,

sprawdziliscie czy linka recznego w ogole chodzi??

Linka moze byc naciagnieta juz tak bardzo ze nawet regulacji nie starcza ale to zadki przypadek,
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

lortek
dowiedz się jakim polo śmigasz, o model chodzi. Informację tą znajdziesz u nas na forum, wystarczy poszukać. Jak już będziesz wiedział, wyślij mi priva, temat otworzę.
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
Zablokowany

Wróć do „100 technicznych pytań do...”