[6R] stuki w tylnym zawieszeniu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

d
dudy77
Newbie
Newbie

[6R] stuki w tylnym zawieszeniu

Post autor: dudy77 »

Witam

Mam pytanie do użytkowniów polo6R czy u was też po wjechaniu w wiekszą dziure coś głośno stuka w tylnym zawieszeniu a racze łomocze jakby coś udzerzało metalowego jest to osobny stukot ale tylko w tylnich kołach,dodam że rozumiem że po wjechaniu w dziure zawieszenie chałasuje ale przednie nie tak jak tylne to o tyle niepokojące że w innych autach takiego stukanie nie zauważyłem (koło zapasowe gaśnica itp napewno przymocowane)

dzieki
Awatar użytkownika
hadek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: hadek »

no to widzę że mamy to samo, szczególnie prawy tył... taki gruch - jakby od przeciążeń, jakby gaśnica ...
c
cezar
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cezar »

Mam dokładnie tak samo, przy "wpadnięciu" w sporą dziurę lub kanał słychać z tyłu pojedynczy głuchy stuk, ale przy mniejszych dziurkach nie ma tego odgłosu Wygląda na to że chyba ten typ tak ma :)
j
jankes5555
Newbie
Newbie

Post autor: jankes5555 »

witam w klubie takie dobicie tez mam
a mam dopiero 2500 km przejechane
Obrazek

Polo 6r 1.6 CRTDI (90 km) Blue Motion Technologi
Awatar użytkownika
majcher836
Początkujący
Początkujący

Post autor: majcher836 »

Myślę że to normalny objaw wpadnięcie w dość dużą dziurę Mnie też to się czasem zdarza jednak żadnego metalicznego dźwięku tam nie ma Poprostu głośniej wtedy pracuje zawieszenie Nie ma czym się martwić ;)
Awatar użytkownika
LameBoy
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: LameBoy »

ja nie wiem czemu mam wrażenie że to wali decha podwójnej podłogi bagażnika...
Nie kojarzę, żebym słyszał coś metalicznego, koło + narzędzia zamocowane mam dobrze, gaśnicę mam wpiętą z lewej strony a słyszę to "łupnięcie" z prawej z tyłu. Przy bujaniu auta na postoju nie ma takich objawów, tylko przy wjechaniu w dziurę. nie próbowałem jeździć po dziurach bez podwójnej podłogi także nie dam 100% pewności ale jakoś myślę że to ta decha, bo jak sobie ją uniosę na 2cm i opuszczę żeby walnęła swobodnie to brzmi podobnie ;)
"3,5 czy 3,8 sek do 100km/h i tak i tak się zesrasz z wrażenia, więc po co przepłacać jak to szybsze auto jest zazwyczaj dwa razy droższe..." ;)
d
damian92
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: damian92 »

Potwierdzam dziwne odgłosy z tyłu z prawej strony. U mnie występują podczas szybkiej jazdy, ale może to ma związek z dziurami w drodze i jazdą po szybkich zakrętach.
m
minowako
Newbie
Newbie

Post autor: minowako »

u mnie też to występuje a autko nowiuśkie ma 900 km przejechane....są dwie możliwości albo ten typ tak ma albo to wcześniej wspomniana podwójna półka bagażnika, wyjmę ją i pojeżdże.. zobaczymy :|
m
mpmdembi
Newbie
Newbie

Post autor: mpmdembi »

Mam dokładnie to samo. Wyjąłem wszystko z bagażnika, półkę górną i dolną i nadal stuka. Szczególnie to słychać jak dziura ma gładkie krawędzie (ostre zagłębienie w drodze). Przód też wydaje stuki, ale tył jest zdecydowanie głośniejszy i to obie strony (każda stuka z osobna).
W Polo 6n można było przed progami nie zwalniać nawet jak miał 16 lat... Obecny ma 2000km i od początku tak stuka, więc to chyba jednak jego uroda/wada fabryczna, a nie awaria.
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

U mnie czasem coś stuknie, ale sporadycznie. Na przeglądzie dzisiaj byłem i stwierdzono, że wszystko w najlepszym porządku, więc może po prostu ten typ tak ma ;). W specyficznych warunkach każde auto stuknie moim zdaniem.
Obrazek ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”