Witajcie... Od dłuższego czasu odkładałem wymianę układu wydechowego jednak w końcu zdechł więc oto kilka moich pytań. Polo 6n2 jest to auto o normie euro 3 a więc katalizator i dwie sondy lambda. Przed i za katem. Tylko teraz tak...
Ile jest katalizatorów w 6n2?? Etka wypluwa dwa rodzaje kolektorów wydechowych jedne normalne drugie z katem i sondą, a ja gdy zaglądam pod auto widzę 3 puszki, czyli 2 tłumiki i kat.
Dalej mam dwie sondy, a chcąc się pozbyć katalizatora muszę drugą jakoś oszukać. Czy znacie jakieś emulatory które spełnią to zadanie??? Znalazłem na allegro wynalazek który wygląda dosłownie jak przedłużka do sondy.
http://allegro.pl/oszukiwacz-emulator-s ... 56646.html
To się tyczy katalizatora...
Rzecz kolejna czyli EGR. inaczej zawór recyrkulacji spalin, nie mogłem nigdzie znaleźć instrukcji do benzynowca na OBD2. Potrzebuję instrukcji gdzie to się w kompie wyłącza i co należy zaślepić, aby zawór nie wywalał błędu i nie wpuszczał mi spalin do kolektora ssącego.
Temat ostatni to jakiej firmy wydech polecacie... chodzi mi o trwałość nie chce go znowu wymieniać za 2 lata. Nie interesują mnie 3calowe przelotowe wydechy z kwasówki bo z tego co zauważyłem u Tofika więcej z tym roboty niż pożytku. Więc jeżeli już to moje modyfikacje ograniczą się do oryginalnego wydechu z dospawaną jakąś ładną końcówką.
Proszę o konkretne odpowiedzi.