[6R] Akcja serwisowa

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

[6R] Akcja serwisowa

Post autor: Rafomatic »

Przy okazji dzisiejszej wizyty w serwisie, gdzie zgłaszałem problem z głosnikami załapałem się na akcję serwisową o kryptonimie 24T6 kryt 01 (wg. wpisu w książce serwisowej). W rezultacie wgrano mi nowe oprogramowanie sterujące praca silnika. Ma ono zapobiec kłopotom z uruchomieniem silnika. Może to być lekarstwo dla tych z Was, którzy zgłaszali taki problem.
Awatar użytkownika
woolfik
Początkujący
Początkujący

Post autor: woolfik »

Byłem na przeglądzie i również byłem objęty tą akcją (ogłoszona tuż przez Świętami). Nie widzę zmian na gorsze ani na lepsze, poza tym, że do tej pory przy otwieraniu drzwi kierowcy po otwarciu samochodu bzyczała pompa paliwa (słychać to jak jest się w cichym garażu), teraz robi to dopiero po przekręceniu kluczyka.

--edit--
Jednak pompa się nadal odzywa przy otwieraniu drzwi, zatem stwierdzam, że akcja 24t6 k01 nie przyniosła zmian zauważalnych dla użytkownika ;)
Obrazek
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Dla mnie jeżeli w ogóle ta akcja przyniosła jakies zmiany to na gorsze. Problemow z odpaleniem nie mialem i nie mam, ale teraz po zmianie softu, gdy jade przy obr. ok 2000rpm i komputer pokazuje mi zeby zmienic bieg na wyzszy, silnik jakby sie dlawil i daje sie odczuc lekkie szarpanie. Wczesniej ten efekt nie wystepowal.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Kolejna akcja servisowa ID-91H7 odnosnie navigacji RNS310.
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Post autor: ppprokurator »

Witam, auto, które używam zostało kupione w maju 2010. Od tamtego czasu byliśmy 2-3 razy w serwisie, jednak nie wprowadzono w moim samochodzie, żadnych zaleceń z jakiejkolwiek akcji serwisowej.
Zamierzam w kwietniu, przed upływem 2 lat, wstąpić na przegląd i wymianę oleju. Przy okazji chciałbym się dopytać o te akcje serwisowe, (1.4l Highline). Nie wiem czy mogę w 100% ufać dilerowi, więc zanim bym do nich przydzwonił i się o to pytał, wolałbym się dowiedzieć tutaj czy od tamtego czasu pojawiły się jakieś akcje dla tego modelu. Znalazłem na forum 1 czy 2 do tego modelu, ale może byłby ktoś w stanie wszystkie umieścić w jednym miejscu. Myślę, że nie tylko mi się to przyda.

Z góry wielkie dzięki, pozdro ;)
Obrazek ;)
v
vaaks
Początkujący
Początkujący

Post autor: vaaks »

Byłem pod koniec lutego na 1. i ostatnim przeglądzie gwarancyjnym po 2 latach. Poza zwykłym przeglądem poinformowano mnie o darmowej akcji serwisowej polegającej na wgraniu nowego oprogramowania silnika i dokonano aktualizacji oprogramowania. Na tym kończy się moja współpraca z ASO ze względu na ceny, chyba, że pojawi się kolejna akcja.
R
Rafomatic
Raczkujący
Raczkujący

Hej,
Ja też byłem w serwisie pod koniec lutego i w ramach przeglądu serwisant poinformował mnie o akcji dot. izolacji jakiś przewodów. Nie znam niestety kodu tej akcji, ale jako, że też mam 1.4 Highline, to już druga akcja dla tych Polówek.
z
zaako
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: zaako »

Gdzies jest wszystko na tym forum opisane jakie i czego dotyczyly 2 akcje do 1.4.Jedna dotyczy plastikowej rynienki,a 2 oprogramowania,ja mialem 3 bo jeszcze doszlo nowsze oprogramowanie do navigacji.Jesli chcecie sprawdzic czy jest dostepna akcja do waszego auta to pod tym adresem wpisujac vin.http://www.volkswagen.de/de/servicezube ... ionen.html
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Byłem na przeglądzie auta i mogę wspomnieć o aktualnych akcjach serwisowych w Polo 6R 1.4.

Specjalista przedstawił mi co zrobiono w aucie, wspomniał o aktualizacji komputera. Samochód zaczął się trochę inaczej pracować, w środku mam wrażenie, że jakby ciszej, ale jednocześnie na zewnątrz trochę głośniej, sam nie wiem. W dynamice auta nie wyczułem różnicy, w zasadzie tak samo szybko się zbiera wszystko na miejscu. Co do pracy, może to kwestia nowego oleju.

Drugą akcją serwisową, o której mi powiedziano to jakaś zaślepka podłużnicy. Zamontowali ją i wszystko cacy.

Tylko na te 2 sprawy się załapałem, więcej nie ma do Polo 6R 1.4 w tej chwili.
Obrazek ;)
a
awards
Newbie
Newbie

Post autor: awards »

Witam,
Polówki wyprodukowane końcem 2013 mogą mieć problem z elektrycznym sterowaniem szyb. Problem objawia się tym, że podczas zamykania szyb przednich trzymając przycisk w pozycji "zamknij" szyba podnosi się o ok 1 cm a następnie opuszcza mimo iż nie puszczamy klawisza. To samo dotyczy się funkcji AUTO oraz domykania z pilota. Moje polo było już z tym problem w ASO i stwierdzono brak błędów, brak uszkodzeń mechanicznych i najnowszy soft komfortu. Problem ten ma już kilka Polówek zakupionych w Inte-Welmie w Bielsku Białej. O błędzie w sofcie wie już ponoć producent i pracuje nad rozwiązaniem, mają wzywać do ASO jak dostaną update'a.
p
pawlik126
Newbie
Newbie

Post autor: pawlik126 »

Witam,
Mam nowe Polo 1.4 85KM, kupione pod koniec czerwca 2014 w Porsche Katowice. Właśnie, zdziwiony byłem tym, ze zamykałem obie szyby przednie, aż tu nagle prawa sama się otwiera. Dobrze wiedzieć, że nie jestem sam z tym problemem :-D Jednak zastanawiam się ,czy przy tak nowym samochodzie, mogę mieć nie wgraną aktualizację silnika? Pytam ponieważ, miewam problemy z odpaleniem silnika z rana, a okresu zimowego nie mamy.
Awatar użytkownika
ppprokurator
Początkujący
Początkujący

Na czym polegają te problemy z odpaleniem? Kręcisz rozrusznikiem i nie odpala? Powiem wprost, że mam 4 lata auto z tym silnikiem i nie pamiętam, żeby kiedykolwiek, nawet zimą, odpalał inaczej niż "na dotyk".

Wysłane z mojego C1905 za pomocą Tapatalk 2
Obrazek ;)
p
pawlik126
Newbie
Newbie

Post autor: pawlik126 »

Problem polega na tym, że kręcę rozrusznikiem, silnik jak częściowo odpali, to wchodzi na 1-1,2 tyś obrotów po czym go dusi, muli i kaput. Innym razem nawet nie chce wejść na te 1 obrotów i od razu nim szkubie. Poza tym jak odpali to przez chwile nierówno pracuje, tzn czuć "bicie" silnika.
b
boryssc
Newbie
Newbie

Post autor: boryssc »

Witam
Odświeżam temat ponieważ mam ten sam problem co przedmówca, chodzi o odpalanie (POLO 6R 1,4 85KM). Silnik podobnie jak u przedmówcy odpala ale wpada w duże wibracje (trzęsie całym samochodem), po przejechaniu kilkuset metrów chodzi normalnie i później cały dzień jest wszystko w porządku. Sytuacja ma miejsce tylko rano po całej nocy. Wcześniej takich objawów nie było, samochód ma przejechane 22 tys. km. Jak można sobie z tym problemem poradzić?

Pozdrawiam
v
vaaks
Początkujący
Początkujący

Post autor: vaaks »

Mam to samo aczkolwiek nie zawsze. Olałem to.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”