[9n] wymiana drązka kier prawego

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

[9n] wymiana drązka kier prawego

Post autor: Gregor23pl »

Witam.
wymieniał ktoś może drążek kierowniczy prawy?
Bo z tego co zauważyłem w szybkiej obdukcji własnie mam go do wymiany , w mądrej książce pisze że wymiana w stacji obsługi bo trzeba wyciągnąć całą przekładnie i tyle w tym temacie pisze.
Jak dla mnie to jakaś paranoja żeby wyciągać przekładnie.

pozdr.
Awatar użytkownika
Tomcioxxx
Newbie
Newbie

Post autor: Tomcioxxx »

Nie wiem jak to jest u Ciebie w 9n, ale ja wymieniałem sobie przy pomocy takiego kluczyka http://allegro.pl/klucz-do-demontazu-pr ... 32971.html

Cena trochę wygórowana ale chyba bardziej opłacalne jeżeli miało by się wyciągać całą przekładnie.
Po odkręceniu końcówki drążka kierowniczego i zdjęciu gumowej osłony zakładasz ten klucz na przedłużkach i odkręcasz drążek od przekładni ;) http://img141.imageshack.us/img141/6096/drazek.jpg
Pamiętaj na jakiej odległości była wkręcona stara końcówka, ale na ustawienie zbieżności i tak trzeba pojechać do specjalizującego się w tym zakładu.
G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

hmm najpierw oblukam czy normalnie płaskim kluczem tam sie podejdzie,
jeżeli nie to bede zmuszony kupić taki przyrząd, reszte o zbierzności itp. to norma

dzięki i pozdrawiam
i
inginio
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: inginio »

Tylko pamiętaj że są dwa rodzaje przekładni KOYO i TRW i drążki się różnią. Zdejmujesz koło wypinasz końcówke drążka, skręcasz kierownicą w lewo do końca-listwa z przekładni się wysunie i jest już jakiś dostęp. Oczywiście zwalasz osłonkę i zakładasz klucz jak dobrze pamiętam 33 albo 34 płaski i powinno pójść. Jeżeli stawia opory to w ręke młotek i trzeba sobie trochę pomóc ;) Opanujesz to sam bez problemu.Powodzenia
KUPIE KATALIZATORY GLÓWNIE Z TDI oraz HDi
G
Gregor23pl
Początkujący
Początkujący

dzieki.

przekładnie ma koyo
wymieniłem obydwie strony , poszło bez większych problemów aczkolwiek szału z dostępem niema, nie posiadałem klucza 33,34 więć pomógł francuz,

dzieki ,pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „układ kierowniczy”