Wilgoć w klapie bagażnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Wilgoć w klapie bagażnika

Post autor: rzezin »

Witam wszystkim,

Mam problem, w klapie bagażnika jest strasznie wilgotno, poszła mi już druga pompka od centralnego. Długo się nie nacieszyłem i znów nie działa. ;| Na kablach wychodzących z kostki jest taki materiał, to cały przesiąk wodą. Miałem karton w bagażniku, to normalnie był taki jak by go w wodę miejscami wrzucić. Co robić?! Pomocy!
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Było, było, było :)
Nieszczelności szukaj w: lampach - tu przede wszystkim. Potem otwory technologiczne pod kołem zapasowym/dojazdówką (takie czarne korki). Na końcu uszczelka klapy (ale w to wątpię). Najbardziej pasują mi lampy.
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Jeśli mokro jest w klapie to sprawdź czy nie przecieka płyn od spryskiwacza. Walczyłem z tym ostatnio, u mnie ukręciła się rurka która wchodzi do silnika wycieraczki i z niej leciało.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="madmax"]Jeśli mokro jest w klapie to sprawdź czy nie przecieka płyn od spryskiwacza. Walczyłem z tym ostatnio, u mnie ukręciła się rurka która wchodzi do silnika wycieraczki i z niej leciało[/quote]
Ja też w pierwszej chwili myślałem że to chodzi typowo o klape. Ale jak kolega napisał o pompce centralnego i zalanych kablach lampy to już było wiadomo że chodzi o bagaznik. Niestety nie mogę edytować jego wpisu.
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Wydaje mi się,że tak jak mówicie to nieszczelne lampy. Zamontowałem 6n2 i może za bardzo przypiłowałem plastik,że teraz nie szczelne, uszczelki dobrze nie dociskają.

Jakaś porada jak to zwalczyć? :)
Awatar użytkownika
Nightmare
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Nightmare »

Jakaś porada jak to zwalczyć? :)[/quote]

Też tak miałem. Wyczyściłem uszczelkę lampy, miejsce na karoserii gdzie przylegała i posmarowałem pierwszym lepszym silikonem. Na razie jest spokój.
VW POLO 6N1 - 44kW - 60KM
Engine :D - APQ
Buda: 3D
Awatar użytkownika
rzezin
Zainteresowany
Zainteresowany

Dzięki bardzo, spróbuje. Dzisiaj się tak zdenerwowałem,że masakra. Schodzę rano do samochodu, chcę otworzyć a tu nie usłyszałem pompki. Patrze na drzwi pasażera - zamknięte. Otwieram bagażnik, patrze na pompkę i kostkę - wszystko wilgotne. Myślałem,że mnie tam rozniesie. Dopiero co się cieszyłem,że naprawiłem centralny a tu znów padł. Można się zdenerwować, uwierzcie. :cry:
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

[quote="Nightmare"]Też tak miałem. Wyczyściłem uszczelkę lampy, miejsce na karoserii gdzie przylegała i posmarowałem pierwszym lepszym silikonem. Na razie jest spokój.[/quote]
:amen:
[quote="rzezin"] Można się zdenerwować, uwierzcie[/quote]
No to czym predzej uszczelnij lampy.
Awatar użytkownika
dziurekxx
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: dziurekxx »

Dobrze sprawują się uszczelki do okien.Ja nimi uszczelniłem przecieki przez lampę do bagażnika.
Dziurekxx
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”