Okej, vag zamówiony, w tygodniu będzie to popatrzymy co komputer powie.
EDIT poniedziałek :
I znów problemy

. Złożyłem wszystko, filterek też, wszystko fajnie. zalałem jeszcze 10l paliwa, teraz mam koło 20.
Pokręciłem stacyjką w te i z powrotem kilka razy by do filtra naciągnął. Bach, od razu zapalił. Odpowietrzyłem hamulce, postawiłem obok. Zgasiłem go i poszedłem po dokumenty. Może pół minuty to mi zajęło ? Ja do odpalania, a on nic ! Kręci kręci kręci załapie na jeden cylinder i nic. Dopiero za trzecim podejściem zapalił. Stanąłem by otworzyć bramę, gdy byłem przy bramie zdechł. Otworzyłem, wsiadam nie wiem może 15 sekund... Znowu ciężko odpalić, delikatnie zaczął strzelać w tłumik.. Znow za 3 razem odpalił... Wyjechałem spod bramy, lekko gaz i sie zaczął dławić. Odpuściłem, juz ok. Dwójka to samo. Na trójce juz się nie dławił ale nie miał mocy. Za wioską mu powoli gazu dodawałem a ten ledwo co przyśpieszał... Nawet depnięcie w podłogę nic nie pomogło... I tak dalej na 4 i 5. Wyjechałem juz dalej do innej wioski i do lasu. Wyjechałem ze skrzyżowania (już się nie dławił), jeden, dwa ciut wyższe obroty, trójka i strzał z tłumika. Dalej ledwo idzie... Na 4ce ledwo 70 z gazem w podłodze .. zjechałem na parking, Nawróciłem się.. Stanąłem pod drzewem za potrzebą i gdy wsiadłem z powrotem, ruszam a on jakos zwawo zareagował.. Wyjechałem i w pędzel. 100 leciutko ! Moc na każdym biegu. Przejechałem wioskę, zawróciłem i znów w pędzel. Moc super, powróciło kopyto. Wróciłem do domu i stoi.
I teraz tak :
1. Obok konca wydechu stała skrzynka z narzędziami. po chwili była cała mokra w paliwie. więc? Moim zdaniem sonda jak nic, bo tak jak lukas2305 pisał o trybie awaryjnym - stąd smród paliwa i spalanie jak u ciężarówki.
2. Dlaczego po króciutkim czasie nie chce odpalić ? Paliwo się cofa czy co ? Wina pompy prawdopodobnie ?
3. Skąd ten brak mocy a później jej przyrost ? Obstawiałbym świece i przewody WN bo też nie wiadomo ile mają...
A może wy macie jakieś sugestie ? Pomóżcie proszę bo już mi ręce opadają a i fundusze tez sie kurczą..