[6n2] Jakie seryjne amortyzatory na tył

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bebeto
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Jakie seryjne amortyzatory na tył

Post autor: bebeto »

Panowie, byłem wczoraj na porządnej stacji diagnostycznej gdzie fachowiec stwierdził że trzeba będzie wymienić tylne amorki, bo jeden z nich ma 33% czyli jak się domyślam jest już bardzo skaszaniony. Nie bawię się w tuning itd, lubię wszystko co seryjne. Auto ma być komfortowe i miękkie. Stoje przed kupnem kompletu amorów na tył....nie mam pojęcia jakie były wkładane seryjne...jeśli ktoś wie to niech napisze...kupiłbym takie same i takiej samej firmy. W sprzedaży są gazowe i olejowo-gazowe ....które lepsze? Ponoć olejowo gazowe zapewniają lepszy komfort. Proszę abyście mi coś polecili :)
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Ehh. Temat już był:
viewtopic.php?f=14&t=22106&hilit=amortyzatory+ty%C5%82+6n2
Następnym razem polecam użyć wyszukiwarki - będzie szybciej i mniej nerwów oraz można uniknąć bezsensownych komentarzy typu: "było" albo "użyłeś szukaj?".
Obrazek
b
bebeto
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: bebeto »

A właśnie że wszystkie tematy ktore wyskoczyły mi w wyszukiwarce już przestudiowałem :) ....ale nie znalazłem satysfakcjonujących mnie odpowiedzi. A linki podawane już nie istnieją.
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

To jeszcze raz:
1. Amortyzatory montowanie seryjnie były gazowe. Jeżeli chcesz seryjne zawieszenie to takie zamontuj. Jakiej firmy - to chyba tylko ASO może odpowiedzieć. Polecane są Kayaba, Sachs oraz Bilstein (dobry stosunek cena/jakość).
2. Linki nie istnieją ale wyszukiwarka na allegro działa tak samo jak działała wtedy.
3. Satysfakcjonujących odpowiedzi nie ma, ale temat już istnieje i nie trzeba zakładać nowego bo można napisać w tym co jest. Jeżeli w jednym temacie o zawieszeniu będzie dużo postów to może nawet zostać przyklejony, a tak istnieje wiele tematów po 2-3 posty w każdym.

Dla ułatwienia szukania:
http://allegro.pl/listing.php/search?st ... 19064&sg=0
Obrazek
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

[quote=""bebeto""]Ponoć olejowo gazowe zapewniają lepszy komfort. [/quote]
Bardziej "miekkie" beda olejowe.
Gazowo olejowe sa twadsze.
[quote=""bebeto""]Auto ma być komfortowe i miękkie.[/quote]
Zawieszenie w Polo = wóz drabiniasty. "Komfort" to moze byc , ale na wytłuczonych amortyzatorach.

Mozesz sobie dobrac model i typ do swojego polo :
http://www.bilstein.de/de/ >>> Online Katalog
Awatar użytkownika
wojtasllb
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: wojtasllb »

dobra firma to też Monroe, np w gti są takie seryjnie. a jeśli chodzi o gazowe a gazowo-olejowe to jest to ta sama rzecz, przynajmniej stosowane w autach, zwróć uwagę na grafikę w prawej części ekranu:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Amortyzator
pozdro
T
Turbo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Turbo »

Polecam Bilstein B4 (gazowo-olejowe). Nie sa tanie ale jakościowo to bardzo wysoka półka.
Najtańsze NOWE części samochodowe! Silnikówka, zawieszenie, hamulce i inne!
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”