Angielski reflektor - help!

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Bulik
Newbie
Newbie

Angielski reflektor - help!

Post autor: Bulik »

Podczas przegladu diagnosta stwierdzil u mnie angielski reflektor od strony kierowcy. "Na oko" nie widzę różnicy w swieceniu. Powiedzial ze oslepiam innych w nocy. Fakt, na stacji troche to inaczej swiecilo. Nie dopuscil mnie do ruchu az nie wymienie reflektora. Mam pytanie, czy mial racje? Czy mam wymienic cala lampe lacznie z kloszem czy tylko ten reflektor? A moze najpierw skonsultowac to w warsztacie? Dziwna sprawa. Rok temu sie nie dopatrzyli... Taki reflektor to wydatek, zwlaszcza przed swietami. Mozliwe ze kupilem auto z trefnym reflektorem. Z gory dziekuje za odpowiedzi/sugestie.
I LOVE MY POLO. :buziak:

Pozdrowienia dla wszystkich POLO-Maniacków.
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Jak masz 6n to wymiana samego klosza powinna wystarczyć
Awatar użytkownika
vwkas18
G-LaderMan

Post autor: vwkas18 »

napływ aut anglików spowodował że kupa części trafia na rynek wtórny jako części zamienne
możliwe że ktoś sprzedał do tego auta takową lampę (bo tańsza, bo miał na miesjcu itp)
wymiana na inny.. jeżeli jest to orginalny to sprawdzaj po numerze VW lub też po homologacji E
r
robros
Newbie
Newbie

Post autor: robros »

Gdzieś czytałem, że są specjalne "wkładki" wklejane do zwierciadła w reflektorze dzięki którym zmienia sie krzywizna zwierciadła, co dostosowuje angielskie reflektory do norm europejskich. Niestety nie spotykalem sie z tym w realu.
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Wymiane samego klosza kiedys przecwiczylem w Audi 80, mialem lampy tzw zespolone. Po stluczce musialem jedna lampe kupic. I kupilem, ale anglika. Myslalem ze sama wymiana klosza zalatwi sprawe, otoz nie. Musialem wymienic takze odblysnik. Bo lampa dalej nie swiecila tak jak powinna. Takze nie wiem jak w polo ale ja bym wymienil cala lampe. Przed wymiana klosza swiecila na odwrot czyli __ po wymianie samego klosza tak _/ , natomiast jeszcze po wymianie odblysnika swiecila juz tak jak powinna. __/
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
B
Bulik
Newbie
Newbie

Post autor: Bulik »

Bardzo dziękuję Kolegom za posty, nie spodziewałem się takiego rozwinięcia tematu - miło. Poszedłem po najmniejszej linii oporu - wymiana całego reflektora na nowy. Trudno się mówi. Teraz jest dobrze. Dziękuję.

Polo is the best
:amen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”