osłona sinika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

K
KoKo

osłona sinika

Post autor: KoKo »

mam pytanie czy w classicu 96r była taka osłona ze znaczkiem VW a jak nie było czy da się jakoś ją zamocować
Obrazek
Awatar użytkownika
bazi
Konkretnie zainteresowany

Post autor: bazi »

była czy nie była, ona i tak nic nie daje. Zamontowac sobie mozesz chociaz nie wiem po co. Osłona akustyczna miała być zapewnić "dżwiękoszczelność" dla modeli zdaje sie od 97 czy 98. W praktyce z osłoną czy bez hałas od silnika taki sam.
viewtopic.php?f=13&t=3537&hilit=osłona+silnika
viewtopic.php?f=13&t=13617&hilit=osłona+silnika
Ostatnio zmieniony 15 gru 2010, 22:23 przez bazi, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

polo91 załóż dolną osłonę a dekiel w chrom lub polerkę i efekt lepszy niż plastik. :)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
K
KoKo

bazi
wiem że nic nie daje może to troche głupio zabrzmiało osłona ale nie wiedziałem jak to nazwać

ale ładnie wygląda
K
KoKo

Artpolo
takie cÓś już zrobiłem i to dawno
Obrazek

na ta rure obklejoną niebieską taśmą nie patrzcie bo już dawno wymieniona :)
Awatar użytkownika
bazi

Post autor: bazi »

[quote="polo91"]ale ładnie wygląda
[/quote]
i za każdym razem trzeba sie bawic w odkrecanie srub zeby rzucic okiem na cokolwiek- aparat zaplonowy , przewody i reszte gratów. Nawet zle przez nia plynu hamulcowego dolac

A przez to czerwone cuś z rurą po bokach co chyba odstaje dosc znacznie na wysokosc to nie wiem czy te osłone zamontujesz
K
KoKo

bazi
to czerwone cÓś to są wtryskiwacze gazu i można to jeszcze bardziej schować albo dać gdzie indziej
Awatar użytkownika
comandos19
Początkujący
Początkujący

Post autor: comandos19 »

ciekawe skąd ja znam tą komorę silnika :niewiem: założyć się do bo ja też nie miałem musisz kupić osłonę i mocowania do niej tak jak Artpolo pisał dolna osłona daje znacznie więcej i wcale nie jest droga ,górna z kolei poza efektem wizualnym nie wnosi nic ;)
K
KoKo

comandos19
no fotke zaporzyczylem od ciebie
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”