Witam Was serdecznie:) Mam do Was prosbę abyscie (oczywiscie jak dacie radę i macie multimetr) sprawdzili PO NOCY napięcie jakie macie na akumulatorach??? I ilu letni akumulator i jakiej firmy??? Zadaję to pytanie ponieważ u mnie po nocy jest około 12.4V a raz miałem po dwóch dniach stania 12.2V. I nieważne czy dzien wczesniej zrobie 50km czy 5km. Pobór prądu na postoju 0.01A a na aktywnym alarmie 0.02A z tym że auto cały czas stoi w nieocieplonym garażu ale temperatura oscyluje cały czas +1stopień. Akumulator sprawdzany testerem 100% sprawny, ładowanie 14V na swiatłach i dmuchawie. Ciekawi mnie taki spadek napięcia. Akumulator oryginalny w styczniu tego roku kupowany w aso a poprzedni wytrzymał 8 lat. Podpinałem też od ojca z auta akumulator i ta sama sytuacja ze spadkiem napięcia, a u niego (fiat uno 1.4) po nocy jest cały czas 12.6V.
Dzieki za odpowiedz bo takie powinno byc napiecie. A u mnie cos jest popier..... juz mnie szlag chce trafic z tym akumulatorem. Cos wpierd.... prad ale niewiadomo co bo miernik był wpiety przez 3 godziny i pobór pradu był taki sam. Dla pewnosci mierzyłem na 2 mierniki żeby niebyło że jeden kłamie. Co by było przyczyną że tak u mnie spada napięcie???
To teraz przeczytaj jaką wartość napięcia ma akumulator w samochodach osobowych. Jeżeli znajdziesz wartość inną niż 12V ( nie mówię o instalacjach 6V stosowanych w starszych samochodach) to stawiam piwo. Nie wiem w czym jest problem. Przenoszę do odpowiedniego działu.
[quote=""szapdel""][quote=""sabled""]Jeżeli znajdziesz wartość inną niż 12V ( nie mówię o instalacjach 6V stosowanych w starszych samochodach) to stawiam piwo.[/quote]
Jeśli to było do mnie to mam miłą niespodziankę:) Na PW podam adres do wysyłki.
Wielokrotnie znajdywałem wartości od 10,8V do 14,5V.[/quote]
Mówisz o wartościach podanych przez producenta akumulatora?
Postawilem auto w niedziele wieczorem co wiekszosc dnia jezdziłem stało do dzis i teraz przed chwilą mierzyłem i mam 12.3V. A jakbym miał jakies błędy to jest możliwosc że spada tak napięcie??? Kreci wmiare przyzwoicie co mnie to dziwi jak na taki spadek a aku mierzony był na testerze http://sklep.mmarket.com.pl/product_inf ... cts_id=335 wiec raczej aku jest dobry. Ale co ciekawe miernik miałem wpiety w obwód około 3 godziny i cały czas ta sama wartosc czyli 0.01A bez alarmu a 0.02A z alarmem.
Nie ma żadnego problemu. Jeżeli napięcie na akumulatorze spadnie poniżej 12V należy się martwić. Pobór prądu też masz w normie. Jak dla mnie temat do kosza...
Ale kolego czym Ty sie martwisz, jesli Ci kreci to ok. A swoja droga owe 0.1V czy 0.2V moze wynikac z bledu pomiarowego miernika. Moim zdaniem robisz Sobie sam problem. Akumulator masz dobry, szukasz dziury w calym. Tak na marginesie, byly jakies powody sprawdzenia tego akumulatora? cos sie dzialo? nie zapał? A Ojciec w Uniaku ma alarm ze tak poruwnujesz? Nie przemuj sie, jezdzij i zareaguj jak zacznie dobagac, przez takie szukanie przyczyny czegos oczywistego narobisz sobie tylko problemow. A sprawdzales czy u Ojca Twoj akumulator zachowuje sie tak samo? W sumie to malo wazne pytania, wedlug mnie aku masz dobry.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
miałem podobny objaw, uciekało mi napięcie z akumulatora, kiedy postał 12 godzin był już problem z odpaleniem, przyczyną okazały się zużyte szczotki na regulatorze napięcia, tak wiec proponuje wymienić regulator, dodam że kiedy sprawdzałem miernikiem ładowanie było w porządku.