Witam
Zakupiłem Polo ze Szwajcarii.Niestety auto stało prawie rok na parkingu i nie było bardzo palone.
Problem polega na tym iż odpala silnik ok ale od 0 do 2tys. obrotów auto nie bardzo chce iść (obroty są nie równe) i strasznie powoli nabiera prędkości a po wyżej 2tys. idzie idealnie i równo.
Pytanie moje polega na tym czy po jeżdzić nim trochę zobaczyć co się dzieje gdyż obecnie załatwiam dokumenty z rej. i auto stoi czy czepić się czegoś innego,dodam iż silnik z wyglądu ok.Nic nie cieknie itp.Do końca był tam serwisowany w ASO gdyż to auto znajomego szwajcara.
Świece wykręcałem są ok.
Słyszałem od znajomego mechanika ze katalizator lub wydech może "trzymać"
Co radzicie koledzy
Z góry dzięki za pomoc i jakieś sensowne odpowiedzi/podpowiedzi !!
przede wszystkie jeżeli auto stało to ja bym wymienił podstawowe rzeczy eksploatacyjne, czyli olej, filtry oleju, powietrza, paliwa w sumie też by można było i dopiero zobaczyć co dalej będzie się działo
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
Witam
po podlaczeniu do kompa wskazalo na przepustnice-beton ;/
Teraz problem ponieważ nie moge znajsc o podobnych nr. mianowicie chodzi o: 408 237/111/001
Zrobione tak jak piszesz.Wczoraj nic nie pomoglo :/
Disz rano pale auto i jest lepiej ale nie do konca ok.Tzn jeszce troche muli go ale nie odczuwalnie.
Wymienic przepustnice ??
Rada od mechanika słuchaj jak wymieniłeś płyny i filtry sprawdź jeszcze potencjometr przepustnicy (przepływke odpowiedzialna za nierówna prace silnika i za przumulaneie na wolnych obrotach dobra rada i do tego spraw czyszczenie przepustnicy
Po podłączeniu do atala wyskakuje przepustnica-wspolczynnik prawie 0 a powinien byc min 2-3,po dodaniu gazu powinien byc 6-6 a jest 2-3 wiec tym sie sugerujemy.
pozdro