[quote=""cupek_Sc""]tak, wymieniałem je z pomocą taty lecz problem nie ustal wiec wybraliśmy sie do elektromechanika i ten pomierzył czy grzeją czy nie i stwierdził że wszystkie grzeją.
no własnie po wymianie zaczoł ciszej chodzić, takto zadnych metalicznych dzwieków nie słychać ani nic takiego podobnego, jutro samochód zaholuje do mechaniora i zobaczymy co on stwierdzi bo ja juz sił nie mam :/ mam nadzieje ze duzy koszt naprawy nie bedzie bo przymierzałem sie do wymiany dwumasy po nowym roku :/[/quote]
co to za elektromechanik pomierzył tylko świece zakładając że zrobił to dobrze a co zresztą jeśli autko nie pali jak jest zimny.
mam nadieje że wiesz jaka powinna być wartość momentu dokręceniaświec żarowych [silnik komorami wirowymi 25 N *m, a zwtryskiem bezpośrednim 15 N*m] jeśli są mocniej dokręcone zostanie zlikwdowany rowek poniędzy cęścią grzejną swiecy agwintem który ma około 0,5 mm ipowoduje to wcześniejsze padanie świec
mam prosbe napisz co dolegało twenu silnikowi jak mechanik go naprawi
to cyat
ciupek_Scpisze;
no właśnie jeśli chodzi o mój sprzęt grający jest on ubogi ze wzgledu ze musze zając sie naprawami i spłacaniem samochodu rodzicą

mam radyjko z jvc i 4 głosniki wiec dużo to on nie pobiera.
obroty silnika na jałowcu mam 1000-1100 a gdy sie zagrzeje to 1000, trasy robie po 3-4 km albo 10km bo jezdze nim w pizzeri na koniec dniówki robie nim trase kolo ~40km bo trzeba barmanke zawieść do domu ;p wiec w sumie mialby czas sie podladować;p koniec cytatu.
jeśli aku nie trzymie napięcia lub niema odpowiedniego ładowania to nawet te 40 km ostatnio przejechane mu nie pomoże, pozatym póżniej casami zostaje pod chmur i jak jest zimno to traci sprawność tzn. spada napięcie rano świece jeszcze obmiżą napięcie +rozrusznik i wrezultacie kręci ale za mało napięcia ,itu znów problem rozrusznik to silnik a jak małe napięcie to kręci wolniej i traci moc , azeby ropka się zapaliła to potrzeba ciepłego powietrza itd;
a wgarażu jest napewno cieplej i wystarczy paręstopni rużnicy a silnik pali ponieważ aku ma kilka dziesiątych volta więcej np; zaniast 12,3 to 12,5 jeśli się myle to proszę nmnie poprawić.
pozdrawiam