zwarcie elektryki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
broda78
Raczkujący
Raczkujący

zwarcie elektryki

Post autor: broda78 »

jako że na chwile obecną nie mogę ruszyć z samochodem do elektryka to może mi ktoś powie co się dzieje ::
odpalam zimny samochód teraz przy mrozach i resetują mi się : zegarek i licznik kilometrów dziennych, do tego wysiadły mi kierunkowskazy lecz awaryjne działają, i na do datek zapala mi się lampka przy zegarach w kształcie trójkąta z taką strzałka do okoła lecz tylko chwilkę
pozdrawiam wszystkich 3- 4 sekundy po odpaleniu silnik mam 1,9 tdi
Obrazek
Awatar użytkownika
gwozdz
Administrator
Administrator

Post autor: gwozdz »

[quote=""broda78""] zegarek i licznik kilometrów dziennych[/quote]
To jest konsekwencją słabego aku. rozrusznik pobiera cały możliwy prąd i wtedy zegarek i licznik się kasują. U siebie mam to samo jak długo auta nie odpalam. Co do kierunków to nie mam pojęcia może coś przy tej dźwigni przy kierownicy. A ta kontrolka to nie jest coś od grzania świec ?? Najlepiej jakbyś miał zdjęcie tej kontrolki.
Jak się nie ma co się lubi.... to się kocha żonę.

it's nothing personal i don't like anybody
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Wyjmij akumulator, naladuj. Zobaczysz efekt, powinno sie poprawic. Rozrusznik moze brac duzy prad jesli np tulejki sie troche zapiekly.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
broda78
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: broda78 »

faktycznie akumulator do niczego się nie nadaje przyszedł mały mrozik - 10 stopni i nie odpalił

znak który mi się pokazuje to podobno informacja ogólna o awarii w samochodzie tak wyjaśnił mi pewien śmieszny gość

jutro auto ląduje u elektryka
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”