Świecąca poduszka i problem z przednimi drzwiami

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
woressa
Newbie
Newbie

Świecąca poduszka i problem z przednimi drzwiami

Post autor: woressa »

Witam,
mam polo z 2000r. 1.4 tdi. W wyniku tzw.pogody padł mi akumulator. Wymienił mi kolega, ale od tej pory zaczely sie pojawiac inne problemy. Otóz tak:
1/ poduszka airbagu - jak wloze kluczyk - kluczyk osiagnie pozycje zaplonu - nie swieci, a zaczyna swiecic caly czas jak uruchomie auto
2/ nie dzialają klamki wewnetrzne na przednich drzwiach (z kluczyka samochod sie zwyczajnie otworzy, wejde do samochodu ale jesli chce otworzyc drzwi od srodka-to sie nie otwierają). Nie wiem czy ma to zwiazek z wymiana AKU ale od tej pory zaczely sie problemy. Jak otworze z wewnatrz drzwi i wcisne zapadke zamka (tak jakby drzwi mialy byc zamkniete)-to w takim polozeniu klameczka od sroda drzwi nie zmienia polozenia tej zapadki. Dziwne jest to ze stalo sie to akurat w przypadku obu przednich drzwi

PS. gdzies wyczytałam ze w przypadku poduszki powietrznej powinno sie podlaczac akumulator jesli pozycja kluczyka w stacyjce jest na pozycji START czy tam ZAPLON. Czy to moze miec zwiazek z tym bledem z poduszka powietrzna?

Z góry dziękuję za odpowiedzi
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

[quote=""woressa""] gdzies wyczytałam ze w przypadku poduszki powietrznej powinno sie podlaczac akumulator jesli pozycja kluczyka w stacyjce jest na pozycji START czy tam ZAPLON[/quote]
wymiana aku zawsze na wyłączonym zapłonie - jeśli miałeś włączony to pewno dlatego sensor złapał babola
Obrazek
Awatar użytkownika
wilczek247
Początkujący
Początkujący

Post autor: wilczek247 »

Jeżeli chodzi o Twój drugi problem to jak tez miałem w moim polo taki przypadek ze nie mogłem otwierać drzwi od wewnątrz. W moim przypadku prawdopodobnie coś zamarzło bo było wtedy akurat -20 st. kiedy mróz odpuścił klamki zaczęły chodzić normalnie możliwe ze tobie też coś przymarzło.

a błąd airbag-a to chyba najlepiej VAG-iem sprawdzić co jest.
ŁUK@$Z
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N / 6n2 / variant / classic”