[9N3] Dodatkowe przełączniki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

e
empi
Newbie
Newbie

[9N3] Dodatkowe przełączniki

Post autor: empi »

Zamierzam zamontować dodatkowe przełączniki w konsoli środkowej do sterowania napędami bram. Chcę wykorzystać wolne miejsca obok przełącznika światel awaryjnych/ogrzewania tylnej szyny i wyłącznika ABS. Mogę tanio kupić takie przełączniki od "okulara" 9N, ale nie mam możliwości sprawdzić. Będą pasowały?
k
krzysztof65
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: krzysztof65 »

To są te same auta w środku tylko różnica jest na zewnątrz.
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

Po czesci tak, ale nie tak do konca. Dla przykladu stancie pod podwoziem i popatrzcie na nie w Nowym polo a w Polo 9n3. Na oko prawie nie ma roznicy. Lecz prawie robi wielką roznicę. Chociazby mozna w zeszytach VW przeczytac, ze zmieniono skald mieszanki metalu, jest wytzymalszy i lzejszy od poprzednika. Sterowniki niektore zmieniaja sie np funkcjonalnoscia. Liczinki po 2007roku maja inne kodowanie Immobilizera. Polo z maja 2005 do kwietnai 2006 ma inne rozlozenie bezpieznikow i ich znaczenie niz podele z drugiej polowy 2006 w gore, ale faktem jest ze wiekszosc jest taka sama lub podobna.

tak na marginesie czy nikt poza mna nie zwrocil uwagi na to co napsial autor wątku? Co to jest wylacznik ABS? Chyba Chodziło Ci o wylaczenie albo ESP albo ASR jesli takowe masz. Wylaczenie ABS mozna co prada zrobic komputerowo np, ale fabryka nie robila aut z wylaczeniem ABS, chyba ze bylanby to jakas wersja GTI...?
e
empi
Newbie
Newbie

Post autor: empi »

Oczywiście miałem na mysli ESP a nie ABS. Wyłacznika ESP też nie mam w polówce, ale mam w innym samochodzie. To i tak nie ma większego znaczenia od czego one są. Potrzebowałem poprostu dodatkowych przełaczników do wykorzystania zamiast zaślepek. Już mam. Rzeczywiście pasują. Dzięki
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”