Witam! Piszę w sprawie dzisiejszej dziwnej sytuacji z autem. Otóż chciałem odpalić auto i po chwili wyzerował się licznik tak jakby było słabe napięcie. Gdy zostawiłem go na luzie i były wolne obroty to tak jak by się zadławił i zgasł. Gdy go przy gazowałem i chciałem ruszyć. Zgasł. Gdy przejechałem nim trochę i po chwili tak jakby nie dostawał paliwa. Nie zgasł ale sytuacja jak bym źle wbił bieg i zrobił kangura. Proszę o pomoc co może być przyczyną po takiej sytuacji? Akumulator słaby czy może alternator ?Czy nie dostaje paliwa ? Proszę o pomoc!
Ostatnio zmieniony 07 lis 2010, 13:11 przez vwmaro, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli wyzerowało licznik to może być aku i ładowanie. Zobacz w jakim stanie jest połączenie klem i zmierz napięcie aku i ładowania. Może aku też już kaput.
W sumie pompa paliwa jest na prąd więc ...
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
[quote="Artpolo"]Zobacz w jakim stanie jest połączenie klem i zmierz napięcie aku i ładowania. Może aku też już kaput.[/quote]
Warto tez dodac, ze jak sie na aku sprawdza ladowanie, a ten jest strasznie zajezdzony, to moze pokazac brak ladowania. Mialem takie cos u siebie, prawie dostalem zawalu na sama mysl o kosztach naprawy, ale po podpieciu na probe innego akumulatora okazalo sie, ze jednak ladowanie jest ksiazkowe.
No i dzisiaj znowu miałem sytuację jadę sobie stanąłem na skrzyżowaniu nawet tego nie odczułem tylko cyknięcie i znowu zegary mi się wyzerowały? W akumulator sprawdzone klemy i ok. A przy tym jak jest cyknięcie i zerowanie zegarów to jak by mi wskaźnik pokazuję inna wartość paliwa? Co może być ?? :?:
Cyknięcie to jakiś przekaźnik, może do wymiany a może wyjąć i włożyć. Rozumiem, że auto nie zgasło. Może też wyjmij wtyczkę od zegarów i włóż z powrotem.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee
u mnie jak zerowały się zegary to okazała się banalna sprawa: miałem przebicie na kablu W-N i samochód szarpał po czym podczas jazdy było cyk i zerowanie zegarów przebiegu dziennego i zegarka i przy każdym zerowaniu pokazywał inną wartość wskaźnika paliwa, zaizolowanie przewodu pomogło po czym wymieniłem całe na komplet nowych i było si, może u Ciebie jest to samo