[Golf 2] Silnik 1.3 MH a inny ze starszego polo - 1.3

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

t
tochu
Newbie
Newbie

[Golf 2] Silnik 1.3 MH a inny ze starszego polo - 1.3

Post autor: tochu »

Witajcie. Kupiłem silnik od polo przez nieuwagę nie zauwazyłem :oops: że rózni się on kolektorem, gaxnikiem i pokrywą zaworów od mojego silnika MH 1.3 w golfie 2, który niestety postanowił się wykrzaczyć poprzez walnięcie pierscieni i panewki :(

W zwiazku z tym mam pytanko:
Czy same bloki (dół) sa identyczne? Czy mogę przełożyć swoją głowicę z MH, kolektor i gaźnik?? Bo wolę pierburga z automatycznym ssaniem.

Silnik jaki miałem w golfie to:
http://moto.allegro.pl/item580134296_si ... f_1_3.html
a taki kupiłem:
http://moto.allegro.pl/item596477331_po ... azowa.html
foto pogladowe

pomocy :oops:
M
Mac_Abra
Newbie
Newbie

Post autor: Mac_Abra »

Cześć, wg mnie na 90% powinien pasować - generalnie te wszystkie 1.3 to powinna być ta sama konstrukcja, a zwłaszcza blok... O ile to nadal aktualne (pewnie go już przełożyłeś) to wrzuć nowe fotki poglądowe to powiem więcej ;)
u
urban030390
Newbie
Newbie

Post autor: urban030390 »

Witam,mam taki problem że silnik spala w ciul oleju.pali na 2 gary.nie wiem czy pierścienie nie popękały...ale właciwie nie o to tu pisze

Naprawiać tego silnika mi się nie opłaca( mieszkam w Irlandii)
a mam możliwość kupienia silnik od seata Arosa tyle że ja mam kod silnika ALD 1.0 a ten aros o ile się nie mylę ma ALL 1.0.na zdjęciu widać,że na pierwszy rzut oka różni się korkiem wlewu olej ja mam go po lewej stronie a tam jest z prawej strony.

Mam takie pytanie czy ten silnik podejdzie do mojego auta bez żadnych przeróbek?

Z góry dziękuje za pomoc
pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”