Dolot do gaźnika - sugestie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Dolot do gaźnika - sugestie

Post autor: Makumb »

Problem dość nietypowy. Szukam pomysłu na DOBRY dolot do Webera. Problemem jest to,że nie ma szansy dopasować seryjnego - nie zmieści się pod maske (kształt pomijam)

Obrazek

Najprawdopodobniej bede go i tak robił od podstaw wiec wszelkie pomysły mile widziane. Najchetniej coś, do czego można by dopasować jakaś sportowa wkłądke czy coś - ma oddychać ;)

Weze zostana wymienione na normalne ;) ale do wtorku wszystkie sklepy zamkniete , zreszta i tak daleko sie tym nie zajedzie hehe
Awatar użytkownika
qboslavo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: qboslavo »

kup jakiś płaski kwadratowy/prostokątny filtr, poszukaj pod to jakiegoś kwadratowego otwieranego plastikowego pudełka/puszki, wytnij zrób jakąś kratkę z siatki na górze i już.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lodzio525
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Lodzio525 »

Co by nowego tematu nie otwierac, zastanawiam sie nad zmiana z dolotu(patelni) na kwadratowa obudowe z polowki z 90r silnik 1.3 NZ i pytanie czy to nie bedzie kolidowac z praca silnika czy ten dolot nie jest dedykowany tylko pod ten silnik. No i druga kwestia obudowa jest wraz z przepływomiwrzem a ja wczesniej nie mialem, to ma jakies znaczenie ??
ED:
Mam monowtrysk, silnik aau 1043
[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 28&t=14553]Moje Tornado Red/Black Polo ]
-------------------------------------------------------
Kozienice 10r.
Wilcze Laski 10r.
Pławniowice 10r.
Ślesin 11r.
Przełazy 11r.
Dzierżązna
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

[quote=""lodzio525""]Co by nowego tematu nie otwierac, zastanawiam sie nad zmiana z dolotu(patelni) na kwadratowa obudowe z polowki z 90r silnik 1.3 NZ i pytanie czy to nie bedzie kolidowac z praca silnika czy ten dolot nie jest dedykowany tylko pod ten silnik. No i druga kwestia obudowa jest wraz z przepływomiwrzem a ja wczesniej nie mialem, to ma jakies znaczenie ??
ED:
Mam monowtrysk, silnik aau 1043[/quote]

Siemka ja mam u siebie założony stożek obudowa mono(czapa) i rura gumowa od passata 1.8 mono wszystko gra i śmiga:)
Tak to wygląda:P viewtopic.php?f=28&t=19154&start=40
z
zar3k
Początkujący
Początkujący

Post autor: zar3k »

ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”