Wiśniowa Pola 1.0

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
SkoreK
Początkujący
Początkujący

Wiśniowa Pola 1.0

Post autor: SkoreK »

Witam :) Na forum jestem od maja 2009r. Udzielać się w tym dziale nie udzielałem, bo patrząc na Wasze Pole/Polków itd ;) nie ma się czym chwalić :)
Mimo wszystko postanowiłem założyć swój temat :)

No więc, Polo cały czas jest w rodzinie. Autko mam po dziadku, który mało jeździł samochodem. Autko kupione w Polsce, więc golutkie ;) Polo towarzyszy mi od maja 2009r.

Rok produkcji: 98 (grudzień z tego co pamiętam), według VIN 99r. Pierwsza rejestracja luty 99r.
silnik: 1.0 AER
wersja: 5-drzwiowa
kolor: LC3K - Canyon Red Pearl Clearcoat
przebieg: 70941 km.
moc: 50KM

Wyposażenie:
-poduszka kierowcy
-immo

Zrobione:
-filtry, olej
-wywalony kaseciak i wsadzony Kenwood KDC-W4044UGY + Hertz esk 165 + wzmak firmy mac ;) + mała skrzynka Blaupunkt
-kieszenie z miejscem na głośniki
-kopułka, paluch, świece, sonda lambda, opony letnie i zimowe

Plany najbliższe:
-wymiana płynu hamulcowego i sprzęgła
-po zimie zdjęcie chlapaczy

Plany dalsze:
-po wakacjach jak wpadnie troszkę kaski może wymienię zderzaki na szerokie, bo wąskie i tak muszą być malowane
-wymiana całego sprzęgła, bo mam wrażenie, że moje problemy z "duszeniem" przy żwawszym ruszaniu spowodowane są ślizganiem sprzęgła, dodatkowo na zimnym silniku spod maski słychać terkotanie jak w silniku diesla, a po wciśnięciu sprzęgła dźwięk ustaje.
-myślę o montażu stabilizatorów

W związku, że jako student mam inne wydatki, autko nie będzie modzone. Zostaną kółka 13" itd. Jestem zdania, że autko ma jeździć i być sprawne i to jest priorytetem :) Każda nadwyżka kaski będzie odkładana, bo bardzo marzy mi się Touran lub Octavia kombi :)

Zdjęcia (robione tel, więc jakość nie najlepsza):

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Polo XII.98r. 1.0 50KM AER
Obrazek
Awatar użytkownika
murzyn
Naczelny piwosz klubowy

Post autor: murzyn »

Przebieg marzenie :bow:
1/3 tego co u mnie,też tak bym chciał.
A taki golasek ma ten plus że zawsze jest coś do dorzucenia :grin:

Oby się dobrze sprawował
r
rafal_1903
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rafal_1903 »

Bardzo ładne polo dbaj o nią
Awatar użytkownika
Kijus
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kijus »

No cóż kolorek piękny, a wiem co mówię bo mam identyczny :) . Przebieg i ogólny stan samochodu piękna sprawa.. Myślę, że powinieneś się zastanowić jednak nad jakimiś alusami - chociaż 14".
Chlapacze koniecznie out, jak również te obrzydliwe pokrowce no i ramki z tablic !
A powiedz tak z ciekawości, bo moja tez z polskiego salonu, jak stoisz z korozją?

pozdrawiam :beach:
100% technical efficient vehicle
Kijus Basic Style --> viewtopic.php?f=29&t=16986
Awatar użytkownika
SkoreK
Początkujący
Początkujący

Mimo, że auto większość stało w garażu to korozja brała :) Przed otrzymaniem auta były robione progi. Dokładka wąskiego zderzaka zaczyna lekko korodować koło prawego koła. Ja osobiście malowałem listwę dolną w tylnych drzwiach, bo lakier miał pęcherzyki powietrza i lakier pękał, ale to już przez dobranie złej szpachli przez poprzedni zakład, gdzie dziadek robił auto.

Powiem jeszcze, że próg (tam gdzie podnosimy lewarkiem) też jest o dziwo lekko zjedzony. Wrzucę foty do oceny czy trzeba się tym zająć natychmiast :)

Aluski 14" fajna sprawa, z tym, że na 13 już mnie krew zalewa czasami przy parkowaniu - brak wspomagania :(. Pokrowce w rzeczywistości są dużo lepsze, każdy mi ich zazdrości ;) Nie jest to sam welur, tylko jakieś domieszki pod "tylną częścią" bliżej nie określone. Wolałbym je zostawić, choć może kiedyś... :D Chlapacze po zimie wylecą, na razie zimą spełnią swoją funkcję.
Obrazek
Awatar użytkownika
SkoreK
Początkujący
Początkujący

Dzisiaj cyknąłem fotkę w słońcu - kolor jak dla mnie rewelacja :) Autko dla mnie prezentuje się b.dobrze, choć tak jak mówicie brakuje Alu :(

Obrazek
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „6N”