[6N GTI] Uszczelki dachowe

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

[6N GTI] Uszczelki dachowe

Post autor: michael511 »

Potrzebuję wymienić uszczelki dachowe w mojej Polówce. I kłopot w tym, że na ETCE znalazłem wprawdzie taką uszczelkę, ale wygląda na to, że ona idzie aż do dolnej krawędzi przedniej szyby, a ta uszczelka, która mam teraz idzie tylko przez dach, kończy się przy górnej krawędzi szyby. Screen z ETKI:
Obrazek

Możliwe, że to tylko na rysunku tak wygląda. W serwisie nie potrafili mi powiedzieć, czy to ta uszczelka czy nie. Chodzi mi o element o numerze 11 na tym zdjęciu (numer 10 to jest jakiś element plastikowy). Mam pytanie, czy ktoś z Was wie, czy podejdzie ta uszczelka? Może ktoś z Was już ją zamawiał kiedyś?
Mein 6N GTI
...bo życie jest zbyt krótkie żeby jeździć dieslem...
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

michael511
w 6n listwa dachowa gumowa konczy sie przy szybie i z tylu przy klapie, nie idzie do dolnej krawedzi szyby
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

No właśnie wiem, ale na screenie z ETKI wygląda jakby szła do dolnej krawędzi szyby...
Mein 6N GTI
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

michael511
kup w uzywce to sie praktycznie nie zuzywa wiec znajdziesz cos godnego
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

[quote="Paffcio"]kup w uzywce to sie praktycznie nie zuzywa wiec znajdziesz cos godnego
[/quote]

Nie widziałem jeszcze 10 letniej, nie pordzewiałej z tyłu.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Olo
w 6n sa gumowe :D
Awatar użytkownika
qwertypol
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: qwertypol »

[quote="Paffcio"]Olo
w 6n sa gumowe :D[/quote]

ale w środku jest metalowy płaskownik; bynajmniej u mnie
Awatar użytkownika
Michał88
Swój
Swój

Post autor: Michał88 »

Sprecyzuj dokładnie o co ci chodzi bo w 6n są dwie listwy dachowe 10 z rysunku to ta gumowa wzdłuż dachu a 11 od dołu szyby do tylnych drzwi
Awatar użytkownika
michael511
Początkujący
Początkujący

Chodzi o uszczelkę wzdłuż dachu, która nie idzie przez przednią szybę. Element 10 na zdjęciu to jakiś element plastikowy, nie uszczelka. Tak przynajmniej powiedział gość w serwisie. Element 11 to uszczelka, która jednak idzie przez przednią szybę, tak to wygląda na rysunku przynajmniej.
Mein 6N GTI
Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Skoczi »

Podpinam się pod temat, dziś gadałem z gościem mówił że różnica polega na tym, że element 11 jest do 5 lub 3 drzwiowej wersji..i też nie wiem który element to jest na prawde czy 10 czy 11 bo u mnie też ta uszczelka kończy się przy górnej krawędzi szyby a na zdj widać że sięga do dolnej... dodam, że moje polo to 3drz.

Pytanie 2 jak ta uszczelka jest zamontowana ten pręcik przechodzi przez jakieś zaczepy ?
l
locke90
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: locke90 »

czy komuś się udało rozwiązać problem który to w końcu element, i jaki jest koszt tych dwóch listw dachowych?

Mam taki problem że u mnie obie listwy/uszczelki czy jak to zwał, na tyle przy klapie bagażnika odchodzą od dachu na długości ok. 5cm. Nie wiem czy wymieniać, czy da się coś z tym zrobić. Może zostawić to lakiernikowi, który będzie mi w najbliższym czasie robił drobną blacharkę?
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Wersja oszczędnościowa: podklej na kleju do szyb. Odchodzą bo w środku jest element metalowy który może skorodować. Co do ceny jak Ci pisałem coś koło 120 zł za sztukę w ASO.
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
szmydziu
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: szmydziu »

Tak jak pisze Skfarek, to co Cię interesuje to te krótsze listwy.
W 6n była gumowa uszczelka z płaskownikiem w środku, a w 6n2 ten element był plastikowy z dodatkowymi wycięciami na zamontowanie bagażnika. I gumowa, i plastikowa kosztuje w serwisie ponad 120 zł (teraz nie pamiętam, a ETKĘ mam na drugim kompie).

Do 6N podejdzie plastikowa od 6n2, ale będzie to słabo wyglądało przy narożniku przedniej szyby, ponieważ narożniki szyby czołowej w 6n są zaokrąglone i uszczelka zakrywa brak szkła w narożniku , a w 6n2 są kanciate, bez zaokrąglenia.

Gumowe często po ściągnięciu się odkształcają, więc nie nadają się do ponownego założenia,
a przy plastikach wypadałoby dla efektu wizualnego wymienić czołową szybę na taką od 6n2.
Komplet plastikowych można znaleźć na allegro za cenę jednej sztuki w ASO.
Obrazek
Obrazek
A
Anonymous

Post autor: Anonymous »

dodam jeszcze tyle że są aluminiowe w 6n2 w kolor rzucone- wersje highline takowe miały- ja palnuję zastosować takowe plus szyba przednia 6n2
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”