[6n2] brak reakcji pedału gazu po wymianie skrzyni biegów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
mar3mar
Newbie
Newbie

[6n2] brak reakcji pedału gazu po wymianie skrzyni biegów

Post autor: mar3mar »

Mechanik wymienił mi skrzynie biegów, bo stara padła!! Ale to chyba nie ma wpływu na moją sytuację!
1 samochód był odłączony od akumulatora jakieś 12h
2 po wymianie skrzyni zostało wszytko podłączone
3 po odpaleniu samochody samochodu zapalił i jak chcieliśmy Sie przejechać zero reakcji ze strony pedału gazu żadna kontrolka się nie świeci na wyświetlaczu wszystkie bezpieczniki całe po dłuższej pracy jakieś 4 minutki na wolnych obrotach przepustnica sam zwiększa obroty do 50tys i w tym momencie ze starach że może silnik się rozwalić wyłączam zapłon
pytanie

Czy to jest normalne ze sam wskakuje na wysokie obroty bo nie wiem czy mam pozwolić na to by później nie mieć do naprawy silnika!!!
nie wiem czy dokładnie opisałem wszystko ale mam problem bo jak pedał gazu nie reagował tak dalej nie reaguje i nie mam ani mechanik ani ja co zrobić !!!
m
mar3mar
Newbie
Newbie

Post autor: mar3mar »

Cd...

Dziś mechanik załatwił przepustnice podpięliśmy przepustnice vagem zrobiliśmy adaptacje według opisu i dalej to samo bieg jałowy pedał gazu nie reaguje!
odczyt vag com daje blad 18047
no to wymieniliśmy czujnik położenia pedału gazu i dalej bez zmian błąd nie zniknął
Ale za to nowy objaw po czasie wchodzi na obroty tak, 5000 ale jak naciśnie się hamulec to obroty spadają do biegu jałowego
I znowu jak się puści hamulec to 5000 nie wiem, co ma wspólnego hamulec z obrotami mechanik i ja nie mamy pojęcia chyba będę musiał dać do elektryka jeszcze
W poniedziałek sprawdzimy czujnik podciśnienia kolektora może to cos da!
T
Tomek001
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Tomek001 »

Tak jest ustawione, że nie możesz jednocześnie mieć wciśniętego gazu i hamulca. Zabezpieczenie. Ważniejszy w tym wypadku jest hamulec. Tak jest też np. w automatach (nie wszystkich).
Już jesteśmy na trasie, 160 na blacie.
I tylko na Twoją prośbę nie cisnę więcej - choć da się! :P
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

[quote="mar3mar"] czujnik podciśnienia kolektora[/quote]

Sprawdźcie. U mnie bylo zwracie w nim i spalil mi rezystor w kompie i auto ledwo reagowalo na gaz i blad byl polozenia pedalu gazu a czujnika podciśnienia nie.
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”