Rozebranie kokpitu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

Rozebranie kokpitu

Post autor: saki171 »

Witam :)

Chciałabym się dowiedzieć, jak mogę rozebrać kokpit z przodu? Chodzi mi o te obudówki wokół pokręteł, czy plastiki na klaksonach, nawet same pokrętła, klamki wewnętrzne ... chciałabym sobie je pomalować na kolor auta, a niektóre elementy na chrom wymienić :)
Wiadomo, wykręcić śrubki czy coś, to już sobie poradzę, ale bardziej mam na myśli czy to trzeba jakoś delikatnie podważyć, czy po prostu użyć siły by wyjąć te elementy?? Szukałam po forum, ale ciężko znaleźć proste informacje na ten temat, pewnie faceci takich pytań nie zadają :P

Z góry dzięki za odpowiedź :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

rozbuduj swoją wypowiedź w punkty, opisując które elementy chcesz pomalować. Będzie łatwiej niż zgadywać o to, czy tamto.
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Zastanawiam się czy przeszukałeś forum? Chyba nie...
Instrukcje serwisowe:
viewtopic.php?f=25&t=4831
Jest jeszcze "Sam naprawiam" ale znalezienie już pozostawiam w Twojej kwestii.
Obrazek
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

- klamki wewnętrzne
- obudówka pokręteł i pokrętła, wogóle cała ta część środkowa
- plastiki na klaksonach
- zegary (warto? słyszałam ze z igłami lepiej nie kombinować)
- obudówka wokół pokrętła do świateł

Jak trzeba grzebać bardzo głęboko to można darować, nie chce pół auta rozebrać dla własnego widzimisie :P
Szukam prostych informacji, książke mam ściągnięta, ale G tam widać i nic nie jest wyjaśnione .... boje się poprostu coś złamać, i nie wiem czy mam to wyrywać za pomocą siły po odkręceniu śrub? Zwłaszcza plastiki na klaksonach i panel środkowy z pokrętłami, cała ta obudówka ..
g
gilles
Początkujący
Początkujący

Post autor: gilles »

polecam do tego książkę "sam naprawiam" do seata ibizy - tam jest wszystko dokładnie opisane
Awatar użytkownika
saki171
Początkujący
Początkujący

Ciężko cokolwiek dojrzeć z tej książki, no ale cóż ... moderator nie pozwala mi nawet dosłać w punktach czego jedynie potrzebuje :)
Dzięki chłopaki, trudno ... chodziło mi tylko o to, czy ja musze użyć siły by wyciągnąć te poszczególne plastiki np. na klaksonach czy środkowej obudowie gdzie są pokrętła, czy jednak trzeba to lekko czymś podważyć, boje się że złamie coś, i dopiero będzie :/
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

Pozwala! Tylko najpierw trzeba było przeczytać conieco o zasadzach dla "nowych" użytkowników!. Nie użyłaś też opcji szukaj. A tylko pretensje. Pamiętaj że forum to nie czat, na którym od razu wszystko dostaniesz. Trzeba poczekać na odpowiedzi, bo nikt nie siedzi na forum 24H.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”