Mam pytanko, czy ktos z was orientuje się czy były produkowane polowki 9N z czarną podsufitką???
Nastepnie czy znacie jakieś metody jak by można było ...hmm, zmienic kolor podsufitki, ogólnie interesuje mnie kolor czarny, a moja podsufitka jest koloru jasnego???
Hmm jedyna metoda to chyba oddać do tapicera żeby zdarł materiał który masz teraz i nakleił czarny. Pewnie krzyknie którąś stówkę za to, także musisz się zastanowić czy aż tak ci zależy
[quote="pawnow"]Hmm jedyna metoda to chyba oddać do tapicera żeby zdarł materiał który masz teraz i nakleił czarny. Pewnie krzyknie którąś stówkę za to, także musisz się zastanowić czy aż tak ci zależy [/quote]
Na pewno nie jedyna metoda, gdyż podsufitka z 9N3 pasuje 1:1 do 9N i wystarczy takową zakupić:)
Trzecia metoda to samemu okleić np. czarna alcantarą Koszty nie będą duże bo:
- w dwóch kawałkach materiału się zmieścisz (2 x kawałek po 1x1,45 m) czyli ok 45 zł,
- pucha kleju tapicerskiego ok. 25 zł
Razem ok. 70 zł powinno wyjść
A to prawda, w wersji minimum uchwyty, lampki i słoneczka oblecą Więc pytanie czy nie lepiej dorwać gdzieś kogoś z rozbitkiem GTi, przy hurtowym zakupie może się uda lepszą cenę zrobić
Dzieki za info, jeśli chodzi o polo z czarną podsufitką to wiem właśnie ze wersja GTI miała czarną podsufitke, ale nie bylem do końca pewny kształtu, tak więc dzięki AOOX za ifno.
Jeśli chodzi o lampki to nie ma problemu ponieważ kupilem sobie z rozbitego leona cupry on też ma czarne ramki, jeśli chodzi o słupki to też nie ma problemu ponieważ jestem w stanie je przemalować, piskowa farbą w sprayu do plastiku, tym samym sprayem malowałem konsole środkową i musze przyznać że efektem pomalowania, jestem zachwycony, w tej chwili pewnie mogą paść opinie że konsola a słupki to co innego, ale pomalowałem ten plastik co jest na klapie bagażnika i wygląda to również fajnie. Jedyne czego szukam to właśnie osłon przeciw słonecznych, giełda, allegro, znajomi i... nic, nigdzie nie ma nikt nic nie wie i w ogóle, także jescze troche szukania i mam nadzieje że cos znajde, wielkie dzięki za odp. na moje pytanie.
gall_anonim_3 nie zawsze wszystko jest wystawiane - dobra rada - pisz z uporem maniaka o wszystkie części których potrzebujesz do gości na allegro co mają cokolwiek wystawione do Polo GTI, w końcu trafisz
Oczywiście bede szukał za dwa tygodnie lece na giełde do Gliwic po prawą lampę bo jakiś dureń na parkingu rozwalił mi dzisiaj moją, trudno tak to już bywa, po zimie będe musiał jescze pomalować zderzak, dlatego jak będe na giełdzie to poszukam tych osłon, może jescze podsufitkę znajdę chodź wątpie, bylem tam juz kilka razy, ale nigdy nie spotkałem się z cześciami do GTI. To że znalazlem te światła od cupry to i tak jestem dalej w szoku. BTW ile może kosztować podsufitka, bo w sumie z tym się nie orientuje?
Aha jeszce ta alcantara, jeśli nigdy czegoś takiego nie robiłem, to przypuszczam że musi to być raczej cięzkie do oklejenia?
Przypadkiem nie będzie to ta, której szukasz? Bo z tego co widze jako 6Q to handlarze opisują polówki z lat 2002-2008 a więc 9nka się mieści w przedziale
co do słupków bocznych również jest opcja je obszyć, i wydaje mi się, że będzie to lepsze niż malowanie do malowania oczywiście też nic nie mam, zrobisz jak będziesz uważał, podziel się później efektem prac, ja u siebie również planuje całą górę dać w czarny kolor, ale to bardziej odległe plany
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.
A widzisz dzięki za pomoc ta podsufitka jest od soboty wystawiona, więc nie widzialem jej bo od tej pory nie szukałem, ale kurcze szczerze mowiąc cena mnie przeraża, wiem że moge się wydawać marudą, ale nie wiedziałem że taka podsufitka to koszt 550 zł, kurcze blade.
Co do obszycia myślelem na ten temat, ale nie wiem do konca gdzie to można zrobić, a malowanie też źle nie wygląda.
Pewnie jak tylko zmienie to wszystko to wrzuce kilka fot, chodź teraz widząc tą cene podsufitki to z pewnościa troche poczekam z tym.
Jak dla mnie to 550 zł za idealną czarną podsufitkę to jest dobra cena. Fakt że ja za 500 zł kupiłem cala podsufitkę, ze słoneczkami, lampkami, wszytki słupkami itp, dosłownie wszystko prócz, schowka na okulary i przełącznika od szyberdachu od gościa z Sopotu (jechałem po nią 500 km w jedną stronę). Miał całego Golfa GTI na części, tylko ze to był Golf V, a nie Polo 9N.
nooo to taki zestaw za 500zł to spoko, dzwoniłem do gościa ma wszystko całą podsufitke czyli światla, osłony, rączki i musi się zastanowić i napisze mi za ile by mi to sprzeda. Zawsze bede mógł sprzedać moją podsufitke zwsze mniej wyjdzie za nową :oki:
Aha teraz jescze jedna sprawa, chce zamontować w polci podobne diody oświetlajace gałke zmiany biegow jak w passacie B6, czy golfie itd. Na początku sprawa wydawala się dla mnie banalna, kupić diody takie jak do paska dwie dziurki i gitara, ale jednak po dokładniejszym zagłebieniu sie w temat wiem ze te diody w passacie składaja się z kilku czesci i w sumie może być problem z poskładaniem tego, dlatego korzystając z tego tematu, zapytam sie czy myśleliście kiedyś nad taką modyfikacją, jęli tak to jak można by było to zrobić? Oczywiście chodzi mi o takie zamontowanie tych diód, żeby to jakoś wyglądało na obudowie.