Ale do rzeczy...
Jak w temacie, chodzi o moduł domykania szyb, a dokładniej o schemat.
Szperałem sporo po necie aby znaleźć jakiś schemacik ale nigdzie nie otrzymałem konkretnej odpowiedzi jak go podłączyć.
W moim module problem wygląda następująco:
Podłączyłem cały moduł według schematu w instrukcji i z początku sądziłem że moduł jest zepsuty. Ale postanowiłem sprawdzić jeszcze raz całe podłączenie i napięcia na kablach. Okazało się że moduł działa prawidłowo i szyby powinny się podnosić, ale tego nie robiły. Grzebałem aż w końcu znalazłem problem. Moduł podawał plus na szybę która niestety nie miała minusa (przy przytrzymaniu przełącznika podnoszenia/opuszczania szyb w pozycji podnoszenie wszystko działa).
Wnioskuję że problem jest następujący- trzeba podać jeszcze minus, ale jak??
A może zmienić plus w przełącznikach podnoszenia/opuszczania na stały, a nie ACC, a moduł ustawić na wyzwolenie minusem i podłączyć się pod kabel na którym powinien być minus podczas podnoszenia szyb?? (na obu kabelkach przy silniczku, dla przełącznika w pozycji spoczynku są dwa plusy z przekręconą stacyjką i brak plusów i minusów przy wyłączonej stacyjce)
Proszę o pomoc jeżeli ktoś już go pokonał.
Dzisiaj jeszcze coś pokombinuje, jeżeli się uda napiszę.
Wierzę że przyda się innym

-----------------------------------------------------------------------------------
Sprawdziłem opcję z podaniem minusa z modułu, taka opcja odpada gdyż moduł jest w stanie podać tylko "plus"

Kombinuję dalej, jeżeli nikt nie ma rozwiązania na powyżej opisany problem, dam znać jeżeli uda mi się samemu je znaleźć