6N-Lukasz - 2f G40

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

6
6N-Lukasz
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

6N-Lukasz - 2f G40

Post autor: 6N-Lukasz »

Witam,
Tych, których znam pozdrawiam a tych, których nie chętnie poznam:)

MODEL : Vw Polo 86c2f
SILNIK : 1.3 GT 3f / swap 1.3 G40 PY
MOC : 75PS 99Nm / 113PS 150Nm
MODY POD MASKA : seria po małym remoncie / kompresor zregenerowany
ZAWIESZENIE : -80 / -80 Ta Technix
UKLAD HAMULCOWY : Zimmermann/ATE
UKLAD WYDECHOWY : przelot 55mm
WNETRZE : oryginał GT tj. czarna podsufitka, czarna podłoga, licznik z obrotomierzem, kubełki, schowek, panel środkowy z miejscem na kasety :szefu: , kiera raid hp 30cm
AUDIO : chwilowo niepotrzebne

NADWOZIE :
oryginalny LY3D z wszystkimi plastikami
grill z czarnym znaczkiem

PLANY :
- zmiana lakieru na red z nowej palety polo
- koła koła koła
- dokładka pod zderzak przedni
- wnętrze w bieli
- kompleksowa modyfikacja PY

ZMIANY PRZEPROWADZONE :

- wyrzucony katalizator i tłumik środkowy, założony końcowy przelotowy z passata b3
- zakupione seryjne lusterka od 2f
- zmiana zawieszenia na KIT Ta Technix -80/-80
- kierownica raid hp 30
- wyrzucenie plastikowego bad looka i nakladek na tylne lampy
- lampy g40
- zmiana plastiku przy tylnej tablicy z czerwonego na czarny
- grill bez znaczka zastąpiony oryginalnym z czarnym znaczkiem
- tylny znaczek pomalowany w czarny mat
- zmiana tylnego znaczka POLO_GT na POLO_CL :szefu:
- regeneracja kompresora
- mały remont PY

Kilka fotek poglądowych...

przed zakupem :
ObrazekObrazekObrazek

lekko później :
ObrazekObrazekObrazek

swap:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

przymiarki kół, które miały być ale niestety nie są :(

majóVWka'09
Ostatnio zmieniony 15 paź 2010, 17:40 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
G40 - DAS IST AUTO

2007 - ŚLESIN\'07 / TSK\'07
2008 - PORAJ\'08 / WIĘCBORK\'08
2009 - KUTNO\'09 / MAJÓVWKA\'09 / ŚLESIN\'09 / VWMania\'09
2010 - KOZIENICE\'10 / VWMania\'10
2011 - ŚLESIN\'11
Awatar użytkownika
jujor
Swój
Swój

Post autor: jujor »

ja bym wiecej tego rosdta zrobił :D gleba piekna, jescze jakies kolko i bedzie malina RAT :D
Obrazek
CIVIC 1.6 VTEC
eks POLO

III miejsce Plac Manewrowy III Zlotu, Więcbork 08
II miejsce Polo IV Zlotu,
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

Jasno zwięźle i na temat, co to auto ma wspolnego z cultstyle?
Wybacz kolego, ale póki co (z tego co widzę na zdjęciach) jak dla mnie d... a nie cultsyle.

do modów: to juz wystarczy mieć g40 pod maską i opieprzyć maske w rdze, aby znaleźć się w projektach zaawansowanych? żal.pl
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

witek
nie prowokuj...sam miałeś w 6n maskę w rdzy, koła dojazdowe zakładać też chciałeś, bagażnik na dachu z odkurzaczem też miałeś i twierdziłeś że idziesz w culta.... nie pamiętasz? to się teraz nie błaźnij ...

poza tym... naprawdę nie widzisz zmian przeprowadzonych w aucie? swap to nic? zawieszenie to też nic?

za kolejnego nietaktownego, wręcz obraźliwego (kropkowanie przekleństw nie pomaga) posta dostaniesz ode mnie ostrzeżenie. I tak do skutku, aż w końcu nauczysz się wyrażać swoje zdanie w sposób normalny i etyczny :)
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

ja tez nie widze cultsytl'a .. predzej rosta .. ale szkoda mi tego lakieru .. bo nie widac zadnych uszczerbków ,wgniecen itp. zreszta 2f nie maja juz rost klimatu .. ale jakbylby w cultstylu to malinka :) albo retro ,albo german :) powodzenia w modach :)
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

ja nie lubie rata :( niewiem czemu takie piękne auta na rata sie robi szkoda ich :( ale na początku piękny był
Obrazek
w
witek
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: witek »

Grzechu
1. tak, ale u mnie był plan iść w cult a nie pisałem, ze to cult (taka jest różnica). Jak sobie zerkniesz na stare forum (o ile jeszcze istnieje) to zobaczysz przy moim polo RAT/ROST a nie CULT.
2. co do dojazdówek to chciałem zakłądać, ale poszerzane z ostro naciągnięta oponą a nie 3,5j z balonem a to juz jest różnica.
3. bagażnik dachowy z koszem w rdzy, a nie sam bagażnik surowy bazowy
4. z tego co wiem to polówki wychodziły z g40 wiec taki swap nie jest niczym nadzwyczajnym, zeby było to np 2,8biturbo to bym zrozumiał. Więc nie uważam, ze auto które ma nawet g40 powinno być w tym samym dziale co auto np. Cyprysa czy Turzola. Jakbym zrobił swap z 1.3 na 1.0 to tez byłbym w zaawanasowanych? Przecież zrobiłem swap...
5. hehe, od kiedy słowo dupa jest wulgaryzmem? najpierw się ucz, potem pouczaj
6. Zawieszenie? Auto więcej siadło na kołach, a nie na zawiasie. Poza tym w porównaniu aut robionych na cultstyle to ta polówka to kangur

6N-Lukasz
wybacz, ze musiałeś tego wszystkiego słuchać ale niestety takie jest moje zdanie, na daną chwilę dla mnie zwykły half rost średniej półki, których ostatnio zrobiło sie wszedzie od cholery, czyli nic nadzwyczajnego... pozdro i powodzenia w modach ;)
My white lincoln (zapraszam do komentowania): viewtopic.php?f=40&t=775&start=0

update: post tutułowy
Awatar użytkownika
Goozik
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Goozik »

łoooo,jest moj faworyt :grin:

switne auto z mocnym silnikiem i niebanalnym stylingu :bow:
Lukasz jest dobrze,zakladaj szeroka stal i bedzie kozak :mrgreen:
Awatar użytkownika
Deska
Swój
Swój

Post autor: Deska »

Kurwa czy Ty człowieku nie umiesz nic ocenić tylko zawsze krytykujesz wszystko i wszystkich na około? może napiszesz który projekt Ci się podoba bo już nie wiem?? pier... tylko bzdury... mogę za tą wypowiedź dostać kartkę... ale z tym 3ba skończyć zostań na tych swoich innych Forach i siedź...
DESKASQUAD WLKP
ElectronicGreen
Patrz w lusterka! W124 Kupe Czyha..
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/999 ... 0b13e.html][img]http://images39.fotosik.pl/896/999fb30f
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

witek wszyscy wiem jakiego to Ty masz najlepszego i najładniejszego Passata, więc możesz już sobie to darować. Tylko krytykujesz, a nic sensownego i zwięzłego nie umiesz powiedzieć na temat auta. Jak dla mnie Polo idzie w dobrym kierunku, jest gleba, jest moc, jest rat, brakuje tylko konkretnej stali i będzie cud, miód i orzeszki.
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
Awatar użytkownika
Grzechu
Fotomaniak
Kontakt:

Post autor: Grzechu »

Panowie spokojnie, bo polecą kartki.... Faktem jest jednak, że kolejną zadymę na forum wywołała ta sama osoba..
Obrazek

Ślesin 09 ]I Miejsce[/color]-Naj bodykit 6n2 -> Ibiza look
III Miejsce-Rzut felgą (10 kija długości)[/colo
Awatar użytkownika
Wojciechu
Członek honorowy
Kontakt:

Post autor: Wojciechu »

kazdy kolejny post nie na temat bedzie skutkowal kartką

projekty zaawansowane wybieraja modzi, na podstawie ustalonych zasad. Jesli zawias i swap to malo, to czekamy na kolejne swapy zeby je tu wrzucic, nie mowie tu o swapach na mniejsza moc. Poza tym g40 to nie tylko silnik...
I kierowca zlotu Bronisławów 2006
II kierowca zlotu Kozienice 2010
I auto zlotu Bronisławów 2006
II auto zlotu Ślesin 2007
BMW 330i @18" : http://www.youtube.com/watch?v=6k5OeCIZiFs
A3 1.8T@17" & Koni gewinde
[url=http://www.czekolandia.krakow.pl
m
magik
Początkujący
Początkujący

Post autor: magik »

Moim skromnym zdaniem autko nawet ładnie się prezentuje tylko przydało by się więcej rdzy albo troche oszpecić czymś karoserie A jeśl chodzi o wypowiedzi witka to nie od razu rzym zbudowali i wydaje mi się że to auto powoli będzie nabierało wyglądu A witek twoje polo tez nie było wcale lepsze jeśli chodzi RAT/ROST
6
6N-Lukasz
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: 6N-Lukasz »

Widzę, że ciężka dyskusja się zrobiła co znaczy, że polo jest kontrowersyjne i dobrze, miało być...

Chłopaki sami dobrze wiecie, że jest to niskobudżetowy projekt co widać na fotach ale zawsze lepszy niż seria, czasem mały pomysł, mały detal zmienia auto tak, że komuś może się spodobać i o to w tym chodzi.

W tym sezonie była zmiana motoru, w następnym może lakier, może coś więcej...aut nie robi się w tydzień, przynajmniej nie w moim przypadku.

Co do polo jest to połączenie culta i half rosta...zaraz zapytacie się co z culta :D wiec odpowiadam : cultowe naklejki, walizka z lat 80', apteczka z 1szych fiatów 126p, sam silnik jest cultowy, takie taxi też jest już w jakiś sposób cultowe...

[quote=""NeVWille""]ja nie lubie rata :( niewiem czemu takie piękne auta na rata sie robi szkoda ich :( ale na początku piękny był[/quote]

sama maska nie spowoduje, że za tydzień zje Ci całe auto także bez przesady, maska jest na zloty a później jest normalnie ściągana

[quote=""witek""]6. Zawieszenie? Auto więcej siadło na kołach, a nie na zawiasie. Poza tym w porównaniu aut robionych na cultstyle to ta polówka to kangur[/quote]

Kolego, znam bardzo mało 2fek, które siedzą niżej niż moja...po prostu kwestia pieniędzy, -80/-80 jest w 2f max KITem i bez gwintu niżej nie zejdziesz a gwint tutaj jest niestety drogi, uważasz, że usiadł na kołach ?? obecnie jest 155/70/13 , pomyśl jak przyjdzie niski profil na 13" bo 14" zakładał na pewno nie będę...

I nie ubliżając Ci tutaj w niczym jest to mój samochód i robię z nim co chce, nie musi Ci się podobać i nie wymagam tego...popatrz czasem na siebie i własne osiągnięcia w tej dziedzinie...robisz widziałem USa ? a kto teraz tak robi w nowszych autach ?? 80% osób...tyle ode mnie. Liczę na dalszą dyskusje w tym temacie...

pozdraVWiam
G40 - DAS IST AUTO

2007 - ŚLESIN\'07 / TSK\'07
2008 - PORAJ\'08 / WIĘCBORK\'08
2009 - KUTNO\'09 / MAJÓVWKA\'09 / ŚLESIN\'09 / VWMania\'09
2010 - KOZIENICE\'10 / VWMania\'10
2011 - ŚLESIN\'11
b
bartezz
Początkujący
Początkujący

Post autor: bartezz »

ja napisze cos od siebie. Maske dalbym normalna. Malo jest tak zadbanych 2f zeby je tak traktowac. Za silnik g40 duzy plus, ma sie juz czym odpychac to auto. Zawieszenie rowniez dobre. Dalbym tu szeroką stalowa felge w czarny mat i byloby malinka.
A to czy auto jest cultowe ? Owszem JEST !

A Ty witek tak sie nie unoś bo wcale nie masz racji z tym co piszesz...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”