Witam wszystkich i z góry przepraszam jeśli zdublowałem temat ale jakoś nie mogłem znaleść podobnego wątku do mojego :this: Mój problem polega na tym ze jadąc np: na biegu nr 4 z wciśniętym pedałem gazu jest wszystko oki ale gdy go puszczam słychać taki dziwny odgłos(mogę go porównać do pracy silniczka elektrycznego takie ni to buczenie ni to świst)objawy tego dźwięku są widoczne na większości biegach i przy obrotach silnika po niżej 2000 jak i grubo po wyżej.Polo mam od niedawna i nie wiem o co chodzi wiec proszę o rade.Wole dmuchać na zimno i naprawić to niż potem pchać się w naprawy silnika lub skrzyni.
Mialem podobnie. Podejrzewam, ze to moze byc konczaca sie skrzynia.
1. Sprawdz, a najlepiej zmien olej.
2. Jak bedzie dalej buczalo, to sie nastaw na wymiane/regeneracje skrzyni.
Ja mialem takie objawy i z tym jezdzilem. Zrobilem tak jakies 25000km i miesiac temu rozlecialy sie wnetrznosci skrzyni, teraz 1000 idzie w wymiane.
Witam niechce cie straszyc ale pewnie będzie to skrzynia miałem to samo możesz juz zbierac flote na nastepna lub na regeneracje ja kupiłem inna niebawiłem się w naprawe koszt skrzyni + wymiana jakies 1100zł chyba ze wymienisz sam -pozdrawiam
[quote="Spike"]koszt skrzyni + wymiana jakies 1100zł[/quote]
Jutro wjezdzam na warsztat, to napisze dokladniej ile mnie wyszlo.
Jak na razie, to jest tak:
-uzywana skrzynia z recyklingu z niemcowni: 600zl
-sprzeglo SACHS: 242zl
-robota: ?? ok 300-350zl
-olej: ?? do 80zl pewnie
-przesylka skrzyni: ??
Uzupelnie posta jak juz wszystko bede wiedzial dokladnie.
Dzięki za szybkie odp:) bardzo był bym ciekaw ile ostatecznie wyniosła by naprawa,narazie,chce wymienic olej w skrzyni i zobaczyć co sie wtedy stanie czy dalej będą te odgłosy jak tak to zbieram na naprawe