Problem z odpalaniem (alektryka)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
maniac68686
Newbie
Newbie

Problem z odpalaniem (alektryka)

Post autor: maniac68686 »

Podczas zapłonu silnika a posiadam 1.9 diesel kontrolki świeca raz moncniej raz slabiej podczas ruszania kluczykiem w stacyjce praca wszystko do normy..... podczas tych bledszych swiecen auto ma problem z odpaleniem ... tzn. wogole nie odpala... musze sie dosc napracowac kluczykiem aby ustawic odpowiednio kluczyk zeby swiecily tak jak powinny ... mysle ze jest to problem ze swiecami nie sa dostatecznie dogrzane... ale to sa tylko moje domysly osoby ktora na elektryce samochodowej wie tylko jak radio podlaczyc :( styki w akumulatorze sa ok klemy nie sa zanieczyszczone wiec nie mam pojecia ... jutro wybieram sie do mechanika i moze cos poradzi... pozdrawiam
b
bogi007
Początkujący
Początkujący

Post autor: bogi007 »

no skoro mowisz ze różnie jest w zależności od ustawienia kluczyka to ja bym obstawiał kostkę stacyjki. co o tym inni myslą?
Awatar użytkownika
sebeq
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: sebeq »

mechanik nie ma czasu a jak ci zacznie robic to duzo kasy stracisz na to,ja to wiem i tak samo miałem ale benzyniaka,kontrolki przygasały jak chciałem odpalic i problem był kostka wymiana,sam sie zabrałem za to było cieżko ale sie dało,powodzenia :oki:
[size=12px]http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=19398[/url]
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

No cóż, pozostaje tylko potwierdzić słowa poprzedników. Nie jednem z nas kostka stacyjki zszargała nerwy. A ilu przy tym straciło głupio pieniążki bo mechanicy/elektrycy mówili że to coś innego.
Acha, i kup tylko oryginał tą kostkę, bo zamienniki szybko padają i historia się powtórzy.
Awatar użytkownika
ghul177
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: ghul177 »

kostke nie taki problem wymienić nawet chyba jest gdzieś tuorial/manual sciągasz kierownice pająki następnie taki trzpien(może być potrzebny ściągacz) i potem odkręcasz całą stacyjke i wymieniasz kostke. a i uwazaj na poduche airbag
Awatar użytkownika
maniac68686
Newbie
Newbie

Post autor: maniac68686 »

no i juz zrobione okazalo sie ze to byla zrypana wkladka stacyjki ! czy jakos tak kostka byla ok... koszt rowna 100 wiec nie ma tragedii :) a roboty przy tym mnustwo... wszystko poodpinac sciagnac kierownice itp
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”