Witam. Mój problem polega na tym, że po standardowej wymianie oleju moje polo nie odpala. Przy zalewaniu olejem zalała się pierwsza świeca. Po wyczyszczeniu jej polo odpaliło i niby wszystko było ok. Jeździło 2 dni. Potem kaput! Nie odpala i koniec. Silnik kręci a polo nie pali. Pompkę słychać po otwarciu drzwi. W czasie kręcenia słychać dźwięki ostrzegawcze. Proszę o pomoc. Aha. Wymieniłem czujnik temperatury narazie.
Polo jest u mnie jakieś 4 lata. To nie pierwsza wymiana oleju. Do tej pory był Mobil 10w40 teraz jest statoil 10w40. mam juz pierwsze kody błędów z vag 18058 oraz 1314. Proszę o pomoc.
Jeżeli chodzi o 1314 to już gdzieś to na forum widziałem. Poszukaj po numerze.
18058 widzę poraz pierwszy ale podobnie jak 1314 odnosi się do błędów połączenia ze sterownikiem.
Dziś po kolejnych próbach uruchomienia błędy już nie pokazują się wcale. Ale odkryłem, że nie ma iskry. Szukam jej wszędzie i znaleźć nie mogę.... Wtyczka przy kompie sprawdzona wszyskie bezpieczniki też. Przekaźniki wydają się działać bo czuć jakiś ruch w nich.
Witam. Co dziwniejsze polo odpaliło na zaciąg. Holowaliśmy do mechanika i spróbowaliśmy. No i zapaliło. Potem znowu nie palił. Dojechaliśmy do mechanika i tam po zgaszeniu nie odpalił. Mechanik męczył się z nim tydzień. Tajemnicy nie zdradził silnik zapalił. Koszt naprawy 250 zł. w tym czujnik halla który był dodatkowo uszkodzony. Sama jego wymiana nie pomogła. Temat do zamknięcia dziękuje za wszystkie sugestie