Przekrecony gwint w misce olejowej-co moge zrobic?

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

o
orson
Newbie
Newbie

Przekrecony gwint w misce olejowej-co moge zrobic?

Post autor: orson »

witam
mam maly problem. ojciec przekrecil mi gwint w misce olejowej. Nie odkrecałem jeszcze sruby od tamtego czasu poniewaz boje sie ze bedzie juz po wszystkim. narazie tylko wycieka olej z gwintu (narazie delikatnie) i chcialbym to zrobic.Auto to GOLF 3 1,4 AEX i ma aluminiowa miske. czy ktos mial kiedys taki problem?? mozna cos z tym zrobic?? szukalem miski ale nie moge znalesc sa dostepne tylko te z ABD (pasowalaby by?) a z AEX z tego co czytalem mozna kupic tylko w serwisie (350zeta ) a uzywka 150-200. troche drogo jak dla mnie.Czy mozna przetoczyc na wieksza srube? oraz czy jezeli to aluminium to predzej gwint zjezdza sie na srubie czy w misce. mam jeszcze pytanko czy w razie W miska z polo pasuje do silnika w golfie??
Awatar użytkownika
arturb
Newbie
Newbie

Post autor: arturb »

witam kolege jezeli nie chcesz zmieniac miski bo to spory koszt to mozesz kupic wiekszy gwintownik i przegwintowac na wiekszy gwint pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 06 mar 2011, 19:13 przez arturb, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

a jesteś pewny że w misce Ci gwint poszedl?? bo u ojca w vento gwint poszedł na śrubie więc wystarczy kupic srubę i po problemie
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
lubusik
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lubusik »

[quote=""Hiszp4n""]a jesteś pewny że w misce Ci gwint poszedl?? bo u ojca w vento gwint poszedł na śrubie więc wystarczy kupic srubę i po problemie[/quote]

jeżeli śruba jest metalowa a miska alu , to na pewno gwint poszedł na misce (twardość metali)

najprostsze wyjście , rożwiercic i nagwintowac na większa dostępną srubę ..
Obrazek
Awatar użytkownika
Dyluś
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: Dyluś »

A może tylko uszczelkę miedzianą wymienić ( miedzy śrubką a miską- jeżeli taka tam występuje ?) i będzie po kłopocie?
pozdro Rafał
Były:
Jetta Mk1'79r,Polo 86c2f'94r,Golf Mk2'89r, Golf Mk3 Cabrio'95r
Jest:
Golf mk3'97r, Sharan'02, i 125ccm :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”